Steg för steg; babywrap!

När Linda hälsade på för många månader sen med en liten Mio så satt han i sitt babyskydd och var han invirad i en sån himla praktisk filt! Det var hål för bältet, så den stannade alltid kvar i skyddet. En babyskyddsfilt. Eller som jag nu googlat fram; babywrap-filt!

Hon hade fått den av någon släkting(?) som sytt den själv. Jahapp, tänkte jag, vilken tur för henne. Men igår gott folk, igår slog jag slag i saken och sydde mig en egen! Busenkelt!

Du behöver:
1 meter tyg av typ fleece.
1 meter av nåt annat tyg.
Sax.
Symaskin.
Tråd.
Sewing-skillzzz✌🏼️

Lucky me så hade jag redan skillsen, maskinen, saxen och tråden. Så nu fattades bara tygerna. Och istället för att köpa nåt dyrt fancy tyg så köpte jag en fleecefilt från Ikea 39kr, och även tyg på metervara där. 49kr. Total summa: 88kr. Nöjd!

Så, lets begin.

1) Klipp tygerna 1x1 meter.

2) Lägg rätsidorna mot varandra och vik ihop två gånger (till en liten fyrkant).

3) Måla på frihand så som jag har klippt. Klipp och veckla ut.


4) Nåla runt hela filten och sy ihop. Fortfarande räta mot räta. Och glöm inte att spara ett hål i ett av hörnen så ni kan vända den ut och in sen!!!


5) Vänd nu filten ut och in. Sen är det dags att sy den lilla huvan! Då viker ni filten dubbel och syr rätt över bah. Kolla på bilden så förstår ni..
Förslagsvis det hörnet ni lämnade öppet. Och så klippet ni av tyget.
Jag märkte att luvan blev väldigt liten när jag bara tog av så lite, så flyttade ner sömnen typ 7cm efteråt..

6) För en snyggare look så kan man sy en raksöm runt hela filten.

7) sen måttar du ut vart bältet sitter, syr raksöm runt och klipper ett jack! Vid den här tidpunkten orkade jag inte bry mig om allt vad rakt och snyggt heter, men det gjorde absolut inget - blev skit bra ändå.

8) Nu är filten klar att användas! Taadaaa:



Nu slipper man liksom klä på bebisen så mycket kläder när man ska till och från bilen i höst! Förutom att den här filten är praktisk så känns det också säkert - man ska ju ha så lite kläder som möjligt mellan sig själv och bilbältet. 

Vecka 31.

Idag rullar vi in i vecka 31. Kotten sägs väga ca 1,7kg och vara ca 37cm lång. Mamman sägs vara tyngre än tyngst. Puh!
Det känns otroooooligt skönt att vara över vecka 30. Nu kan man börja räkna ner veckorna på riktigt.

Förutom foglossning, uppstötningar och allmänt trött och svag, så har jag nu börjat få riktiga problem när jag ska sitta/ligga/stå. Inget läge är skönt! Känns som det är väldigt väldigt trångt för bebis.. Hoppas inte. Vill ju gärna INTE skita ut en unge på 4-5kg den här gången. 3,3kg var jobbigt nog sist. 

Anyway..
I förrgår var vi på XXL och kikade lite. Ett av rummen här hemma är tänkt att bli träningsrum. Jag har vart väldigt skeptiskt - tills jag såg maskinen Micke ska köpa. Eller maskin? Bänkpress heter det nog. Fast det var liksom så många funktioner! Den var skit bra! Som på riktiga gym, haha. Vi har redan lite vikter här hemma, och en crosstrainer och ett löpband. Åh, det ska bli sååå skönt att svettas av sig denna fatsuit!

Bilden ovan är tagen typ....2 eller 3 månader efter Devin föddes. Så jag vet att de flesta kilon kommer försvinna av sig självt. Det är de sista 10-ish som man måste kämpa sig av med! De jag inte hann bli av med innan Dex bestämde sig för att flytta in i min mage. Så blir väl dubbelt kämpande i höst 🙈

Mormor på besök

Idag har morsan varit på besök hela dagen! Devin blir mer än nöjd när bustanten Anneli kommer.


Efter en promenad i regnstormen fick han smaka på smoothie. Sen blev det en tur över på owes där hela butiken skulle riva.....utforskas! Virvelvinden min💕 Avslutade mes bus här hemma innan det blev det sedvanliga kvällsbadet och mormodern tog tåget hem.


HAHA inte bästa bilden, men gissa om han njuter när han ligger sådär! Igår höll han på att somna. Tro vi måste skaffa en större badbalja så att benen får plats. Alternativt baby-proofa badkaret uppe.


Nu ska jag heja på Micke som äntligen finner tiden till att dra klart elen i köket! Heja heja!

Getter, snor och stapplande steg.

I lördags mötte jag och Devin upp Carro och Alicia i Högbo. Kolla på djur, leka lekpark och käka lunch stod på agendan.

Riktigt mysigt! Dit åker vi fler gånger. Nästa gång tar vi med pappan.

Jag har gått och blivit sjuk till råga på allt. Alltså, vad är det för prövningar jag utsätts för?! Haha oh lord... Nu är det väl ingen allvarlig sjukdom, men att vara på smällen och ta hand om en snart ettåring känns liksom enough. Jag behöver ingen foglossning eller en jävla förkylning på det! Ja ja, hoppas det släpper fort och att Devin inte blir smittad.

Bebisbarnet har börjat gå! Jo men visst hörrni! Efter en fredag med Kasper och en lördag med Alicia så släppte det och han vågade äntligen gå! Vi får se hur lång tid det tar innan han "går på riktigt". Man märker att han är stolt som en tupp när han stapplar omkring! Älskade barn!

Det var en liten uppdatering från valboskogarna. Hörs snart igen!

Dålig start på dagen..

..men jäklar vad bra den sen blev!

Strax efter mitt förra inlägg ringde Ida "hej! ska jag komma och hjälpa dig överleva dagen?". Tacksamhetstårarna rann nedför kinderna när vi la på.

Ida har en son som heter Kasper och är snart 2år ung. Så han var också med. Devin älskar att vara med barn som är äldre än honom! Han liksom fascineras av deras vilda lek, haha. Dessutom tog han flera steg idag också, så nog tusan är han observant på andra barn allt!

Så. Jag har sluppit vara lekledare idag, och det tackar jag gudarna för! (Eller ja, Ida) Så min kropp är inte alls lika förstörd som den kändes imorse. Guld!

Reserv-lekledaren in action.

Gud vilken bra dag det blev tillslut. Så jäklarns kul har det varit!! Vi bestämde att nästa gång ska gubbarna med också. Grilla och ha trevligt. Det ser jag verkligen fram emot!

Nej, om man skulle ta och slänga ihop en middag då kanske.

Pure pain.

Igår tog jag, i sällskap av Elin och Oscar, en promenad för att söva Devin. Närmare en timme var vi ute och vaggade fram. Barnet somnade inte. Han hade bestämt sig för att vara vaken mellan 9 och 14:30. Inte alls jobbigt för en gravid kvinna. När han väl somnade och jag kunde lägga mig och slappna av på soffan slog det till. Herrejävlar hela kroppen gjorde ont.

By the time Micke got home satt jag och tok-grät här hemma. Fogarna? I dont know, men ont gjorde det.

Imorse när Devin vaknade - 04:30 - var det inte mycket bättre. Jag har tagit en alvedon, men allvarligt talat...en alvedon? Skulle fan behöva ett helt dropp med morfin känns det som!

Nu har Micke åkt till jobbet, och jag försöker klura ut en överlevnadsplan för dagen.

Konsten att shoppa med bebis.

Nej, det finns inget trick. Ingen konst. No nothing! Det.går.bara.inte. 😅

Vi drog med oss morbror Patrick till köpis idag. Fika för oss och nya kläder till morbrorn. Devin passade på att sopa golvet med sina kläder.. Att sitta fint i famnen eller i kundvagnen är väl inte roligt när det finns ett dammigt golv att fara fram på? Tur man känner personalen och att det i princip var tomt på folk. Galna, nyfikna, krävande, underbara onge!



Just ja! Tack för kommentarer på föregående inlägg. Dock känns domningarna mer som en försmak till att man ska svimma, än något annat..

MVC.

Imorse hade jag tid hos Annika på MVC. Inget märkvärdigt kan man tycka. Stoppade in Devin i bilen och for iväg. Vet ni? Jag hade glömt den lilla detaljen att Devin är en icke-sitta-och-titta-i-vagnen-bebis.. PUH! Vilken jävla pers det blev alltså. Jag kommer ALDRIG göra om det där. Finns det ingen som kan vara barnvakt så ställer jag in mötet.  PUNKT!

Hur såg allt ut då förresten?
Jo, alla värden var bra. Magen mätte bra. Kottens hjärta tickade på bra. Bra bra bra. Hur kommer det sig då att jag blir helt yrslig och armarna domnar bort emmelanåt? Märkligt det här med att skapa liv.


Magen är dessutom 1cm mindre än vad den var vid samma tidpunkt förra gången. Ännu märkligare. Känner mig så stört mycket fetare nu. Dock är väl iofs alla andra kroppsdelar än magen större denna gång. Makes sense.

Nej, nu ska jag torka tårarna efter denna hemska, svettiga förmiddag. Gud, jag gråter verkligen hela tiden nu. Fucking hormones! Blä.

Matlista.

Tänkte att det är väl fan på tiden att försöka dra ner kostnaden för matkontot, så idag har vi skrivit matlista för kommande vecka. Det är ju liksom bevisat att man håller kostnaderna nere genom att PLANERA. Att pröjsa 7lax på mat varje månad är inte jätte kul, det ska jag säga er. Så nu är det planering planering planering som gäller.

Känns ju dock inte skit kul. Usch vad jag hatar att handla mat och laga mat. Fy. Det finns så mycket roligare saker att planera för, att handla och att göra.


Från det ena till det sjuttiotredje;
Tror ni någon är intresserad av att köpa skjutdörrar till garderober? Alltså skenor och fyra skjut-partier? Eller är det lika bra att köra till tippen på en gång?
Vi har två sånna. Förtydligande: 8st speglar och 4st skenor. Vad tror ni?

Tredje och sista trimestern!

I torsdag gick vi in i vecka 29 och därmed tredje och sista trimestern. Jag börjar se ljuset i tunneln!

Orkar inte ens försöka dölja dubbelhakan..

Om jag jämför denna graviditet med förra så är det så gott som lika. Samlar lika mycket vätska, har lika mycket uppstötningar, har gått upp typ lika mycket och har lika jävla ont i ryggslutet. Skillnaden är att med första graviditeten fick jag åtminstone sova på nätterna, och de dagar jag var ledig från jobbet kunde jag ligga i soffan hela dagarna. Nu är det full fräs från tidig morgon till kväll. Every day. All day.

Så. Jag tycker nog att denna graviditet är jobbigast. Jobbig pga två anledningar. 1) Jag får aldrig vila. 2) Jag är tyngre nu och känner mig otroligt oattraktiv och...äcklig.

Nåja, nu är vi ju på slutklämmen! Snart är denna graviditet ett minne blott.

Nuggets.

Att det inte är "riktig" kyckling i donkens nuggets är ju ingen news flash. Men i de man köper i affären då?

I dagens lunch här hemma vågade jag inte kolla innehållet. Jag bad en bön och käkade. Vet ni, det var faktiskt gott. Real chicken or not.

Vad har annars hänt idag då?
Jag och Devin sov TRE TIMMAR på förmiddagen. Snacka om välbehövligt efter natten. Tydligen så var det lektime kl 01:30..... suck. Jag behöver verkligen sömn nu! What else? Jo, Vi har reklamerat vår kaffebryggare och bytte till en moccamaster istället. Hoppas den håller längre än ett år!! Det blev en maskin i färgen "antracit", skitsnygg!

Något annat snyggt är tischorna som vi köpte åt Devin från lager 157. Men någon bild har jag inte hunnit tagit. Sorri. Brukar ni shoppa där? Jag tycker inte dom har så mycket snyggt till små spädisar, men nu när Devin kan ha (typ) strl 90 så finns det jätte mycket fint! Och bra priser! Dock lite snålt på uppdatering, men äh det är bara bra för plånkan.

Nu ska vi packa upp kaffebryggaren! Hej så länge!

Älskar fynd!

Finns det något bättre än att hitta saker till bra pris? Nä, jag tror inte det. Att köpa något för mindre pengar än prylen är värd, det är fan gött dä! Som soffan och fåtöljen jag köpte! Ni minns va? Det var en go känsla.

Så när jag vann dessa för 50 pix på tradera förstår ni att jag blev nöjd. Skitfräscha!



Har länge velat ha ett par grova kängor, men inte slagit till pga 1) konstant pank och 2) Micke tycker att kängor är till för punkare. Men nu blev plånboken och jag äntligen glad! ...Micke lite mindre glad. Men äh, två mot en. Win win.

Jag får dock inte ner foten i skon. Inte helt oväntat. Hej hej vätska, hej på dig vä-ä-tska! Dom får ligga i källaren till hösten. 

Från blöjTarzan till kalsongmannen.

..eller ja, kalsongpojken.

Det är ett helvete på övervåningen dessa varma dagar.  Trots korsdrag från morgon till kväll är det tokvarmt i sovrummen vid läggning! (Solen ligger på där på kvällen).

Denna hetta har resulterat i nakensovning för minstingen. Eller ja, blöjan är såklart på. Pyjamas är INTE på kartan. Då hade väl stackarn svettats bort. Dock kände vi att något behövs för att hålla blöjan på plats. Egentligen inte, men hur kan man motstå minikalsonger när man står på kappahl och är sugen på att spendera pengar som inte finns?

Så vi köpte tre par kallingar som nu fungerar som hans pyjamas (om han inte har up&go på sig). Alltså, det är ju så sött så man dör lite!

Lite halvkassa bilder, men klockan var ju för tusan tidigare än tidigast.

Ps, imorse kom det iallafall kiss i pottan.

Ingen bajslycka här inte!

Jahapp.. Sedan jag skrev sist om morgonpottan har det inte kommit ett smack i den. Jag måste ha jinxat det!

De senaste dagarna har han vart lite otålig och vill inte alls sitta någon längre stund, och vi vill såklart inte tvinga honom. Pottan ska inte vara ångestladdad.

Imorse tog vi till ett annat knep; youtube. Gossen satt lugnt och stilla i säkert tio minuter! Om det kom kiss? Nope. Bajs? Nej nej. Så när han ville resa sig stoppade vi honom inte. Clearly he's not poopnödig. Två minuter senare stod han och krämade i blöjan..

Det är ofta han kryper bakom en fåtölj, in i garderoben eller försöker typ "gömma sig" när han gör nummer två. Han kan väl inte redan, så här tidigt, vilja bajsa ifred? Han har ju kackat på pottan förr, för bara några dagar sen.

Nån som vet?

Så.jävla.trendig

Mina närmsta vänner har sett hur jag ser ut on my good days, and on my not so good days.

Vad jag aldrig skulle kunna tro var att min senaste mammaledighetslatmaskgrej skulle bli trendigt. Det har hänt förstår ni, att jag sovit i ett svart linne, och sedan när jag fått besök har jag inte pallat tagit av linnet för att sätta på mig bh-n. Så jag bah: satt den ovanpå. En så kallad: not so good day.

MEN;
Sjukt tur att det tydligen är super trendigt att ha så nu!

Hahahah dör.
Mina vänner, ni vet vem som hade det först. Sjukt bra på att förutspå konstiga trendgrejer ja! Nästa hit kommer att ha någonting med flottigt hår att göra. Jag känner det på mig.

Skulle ni kunna gå ut sådär?

Fransar!

Instagram: lllashloungegavle

Alltså, jag och mina hormoner. Skulle behöva göra fransar typ varannan vecka! GAH! Minns inte riktigt hur många veckor det gått sen sist, max typ tre fyra?, men nog tusan hade alla ramlat av allt.


Vi körde en annan typ av böj på fransen denna gång! Helt otroligt hur man kan forma och fixa och trixa. Känner direkt att jag trivs bättre i denna typ av böj, för ögat bli öppnare och piggare. Tycker iallafall jag.


...sen att ögonen är olika stora, well, den får jag helt enkelt leva med.

Och apropå fixa och trixa.
När jag var 12 år ung så piercade jag nosen. Minns inte när jag tog ut min tunna lilla ring, men tror inte jag har haft den så länge jag och Micke träffats? Anyhow! Jag är SÅ sugen på att sätta i den igen... men... varje gång jag har testat sätta i den för att visa Micke har han skrattat åt mig! SKRATTAT!

"Hö hö hö, så där kan du ju inte se ut"

Tydligen så ser jag extremt trashig ut. Ehm, tack. I love you too. 

Vad tycker ni?

Idag ryker Mickes gips!

Alltså HALLELUJAH som vi båda har väntat på denna dag! Nu är det bara att hålla tummarna för att benet läkt som det ska. Jag smäller av om dom säger att det har läkt snett och det blir operation och typ åtta veckor till med gips. Det gör vi båda.

Nu kanske ni tycker att jag borde inte alls uttrycka min frustration över gipset. Att det är Micke det är synd om. Well, fuck you.

Att vara gravid och samtidigt ha en bebis att ta hand om är rääääätt så tungt. Speciellt om man blev gravid 3,5 månad efter första förlossningen och inte hade hunnit fått tillbaka några som helst muskler eller kondition. Dessutom var det nästan 10kg övervikt från sist, så jo tack, det är liiiiiite tyngre denna gång än med Devin.

Så. Att inte kunna få någon avlastning på 8 veckor har varit jobbigt. Väldigt jobbigt. Dessutom var ju Micke upptagen med rust av huset 4 veckor innan inflytt, så då var det ju noll avlastning där heller..

Oh well, nu är det ju "bara" 11 veckor kvar typ. Och idag ryker som sagt gipset och Micke kommer kunna gå normalt = kommer kunna bära Devin till skötbord och övervåning och ut till bilen och till matstolen... Ja, ni fattar. Avlastning.

Its a happy day!

Operation: Morgonpottan.

För nån månad sen köpte jag en potta till Devin. Tänkte att vi kan ju iallafall börja testa lite lätt. Och jodå, det gick bra - kissade och bajsade, och inga protester heller.

Sen gjorde sig graviditeten påmind.
Att krångla sig ner till pottan var minst sagt ett projekt. Så hela pott-historien blev kort.

Men nu ni! Nu har vi tagit upp den i sovrummet. Eftersom Devin brukar skita typ first thing så tänkte vi att han kan göra det på pottan. Jag tänker inte stressa fram någon blöjfri bebis, men det skadar ju inte att skapa rutiner.

Dag 1 kom det både kiss och bajs.
Dag 2 kom det bara kiss.

Vi får se om hur det blir imorgon. Jag tycker iallafall att det är ruskigt skönt att han inte protesterar när han sitter där. Med en leksak i handen är han nöjd. Ett tag iallafall.

Älskade solstråle!!

Vem kan stoppa mig när jag rullar fram?

Ni minns att jag hade köpt nya skor va? I en större storlek för att få plats? Yes? Good. Dom fick jag inte på mig igår. Eller jo, dom gick på - men sömmarna stramade över foten och gjorde ont.

Jag PALLAR INTE detta jävla tillstånd alltså! Att vara så svälld att jag varken kan ha jackor eller skor. Gud!

Ändå sitter jag här i solen medan Devin sover. Samlar på mig D-vitamin och ännu mer vätska. Är det bättre att vara inne? Det är frågan.


Suger i mig vatten iallafall. Och det är ju bra har jag hört.

Micke och brorsan ligger i varsin solstol, dricker öl, lyssnar på bästa eminem  och jag är så avundsjuk.. Vill också 1) kunna ligga i solen utan att få smärre panicattack eller 2) kunna ligga på rygg över huvudtaget. Det är sidoläge eller upprätt som gäller för mig och lille kotten i magen.


Nu ska jag vagga in och lägga mig på soffan. Devin vaknar nog strax, så måste samla krafter att vara rolig mamma. Svårt att samla krafter ute i solen right now.. Den tar fan mer än den ger. Suck, vill inte klaga på finvädert men jag hoppas ni missförstår mig rätt.

Hej hej hallå!

Jag har varit så himla super bizzi på senaste tiden så bloggen har fallit i glömska! Men frukta ej kära stalkers - nedläggning är inte på kartan.

Så, whats up?

Vi har äntligen köpt syskonvagn!
Det blev en Emmaljunga Double Viking 735. Vi valde mellan den och bugaboon. Jag fick prova Devin i en buga och kände direkt att Nej, han sitter bättre i emman. Fast det var nog inte riktigt därför ändå. Har alltid känt starkare för emman. Vet dock inte varför.
Lillebror, var är du? 😋💕

Jag har haft massa fint besök!
Bland annat så Lotta var här en kväll, och vi satt ute på altanen och fikade. Så.himla.trevligt! Vi fick en fin blomma (en fiol) och Devin fick en badleksak i inflyttningspresent.

Det har varit riktigt varma dagar!
Ja, ingen har väl ingått det fina vädret? Love it! Devin har fått busa omkring utomhus för typ första gången i sitt elva månader unga liv. Premiärgungade härom dagarna och det gillades skarpt!

Så när vi hälsade på hos svärisarna blev det naturligtvis gungning där med.


Och studsmatta! Vilken hit!




Nä, nu börjar jag bli åksjuk här i baksätet. Kanske borde göra som Devin och somna ett tag?
KOLLA FRILLAN! Hihi älskling!

Hej då så länge, mvh vätskefylld Elin.
Ps, Har fått köpa nya skor eftersom jag redan nu, vecka 28, är så vätskefylld att inga längre passar. Varför kan inte jag få vara en av dom som BARA får en liten kula för?? Why God, whhhhyyyyy??! 

RSS 2.0