Blått blått blått.

Idag var tanken att åka till Ikea för att köpa spjälsäng och hyllor. Tyvärr har Micke både feber, hosta och halsont så det blev inget Ikea. Jag tog däremot en egen shopping-sväng efter jobbet, och köpte gardiner, ljusslinga och en matta.

Gardinerna måste fållas upp, men det tar vi nån annan dag! Jag tycker att det blev väldigt mysigt där inne. Hoppas bebisen också kommer tycka det!

Tapetserat.

Jesus fucking christ! Detta var första och definitivt sista gången jag tapetserade! Spelar ju fasen ingen roll hur noggrann jag var - det blev luftbubblor ändå!! Och dessa bubblor blev till veck när jag skulle släta ut dom. Jag behöver inte skriva att jag fick ett psykbryt va? Och envis som jag är vägrade jag låta Micke hjälpa mig. Kan själv.

Efter några tårar och en hel del svordomar satt den iallafall på plats. Lite skavanker här och där, men äh! Jag är nöjd ändå.

Före och efter från hallen sett.

Visst är den mysig?

Nu är det - som vanligt - bara lister som fattas. Den lilla detaljen som alltid alltid kommer dit för sent. Tråk-listerna.

När väggen var tapetserad gav jag mig på två lådor som jag har målat. Dessa lådor kommer stå på skötbänken mittemot fondväggen och då tyckte jag att det vore fint att tapetsera dom med samma mönster!


Dom här två lådorna kostade mig inte ett öre! Tog hem dom från jobbet = gratis, målade dom med färg vi hade hemma = gratis, tapetserade dom med överbliven tapet = gratis. Slutsats: Elin = awesome!

Imorgon ska vi åka på Ikea och köpa en säng och två hyllor. Jag hoppas hitta gardiner, men är rätt säker på att jag inte kommer finna dom på Ikea. Tyvärr.

Svart eller vitt?

Nu sitter vi verkligen i den berömda beslutsångest-båten, jag och Micke. I'll tell ya:

Vi var 110% överens om och säker på att köra svart badkar, svart toalett och svart handfat nere i källaren. Var.

Nu vet vi inte.

Handfatet har vi redan köpt och det blev vitt pga att vi inte hittade något svart i det mått vi skulle ha. Eller när vi väl hittade kostade det sjuttioelvatusen kronor... Så det fick bli vitt.Nu funderar vi på om inte toaletten och badkaret ändå ska få vara vitt? Med tanke på kalk och smuts? Vad tror ni?

S V Å R T !

Vecka 27 idag..

...och 65% av graviditeten är avklarad.

Bild från imorse.

Ja, idag kliver vi som sagt in i vecka 27. Jag mår bra, förutom på jobbet. Det är så himla tungt nu att jobba 40h/v.. Att endast få sitta ner när man fan ska gå på toa.. Att behöva springa runt på 350kvm stengolv och se glad ut.. Dag in och dag ut. Jag älskar mitt jobb i vanliga fall, men nu för tiden är det inte roligt att gå dit. Svanken ömmar, höfterna gör ont och benen vill knappt bära mig längre.

Den här veckan hoppas jag kunna skicka in papper till försäkringskassan. Att fortsätta jobba heltid känns bara dumdristigt!

Men som sagt: förutom att kroppen är tung och trött mår jag bra. Och det känns ju iallafall skönt!

Och bebisen då? Ja, lille D sparkar på som en riktig vilding! Micke känner även han tydliga sparkar då och då. När vi var hos barnmorskan sist så slog hjärtat som det skulle och jag följer storleks(?)kurvan bra.

Plötsligt händer det!

En uppdatering efter 20 dagars tystnad!

Så, vad har hänt? Med mitt gravid-minne så blir det otroligt svårt (om inte omöjligt) att komma ihåg allt! MEN vi kan prata om alla hjärtans dag.

Tanken var att tapetsera i babyrummet och fixa i källaren. Men icke sa Micke, för han hade bokat hotell i Stockholm!
 Vi åkte tidigt på lördagsmorgonen till storstaden och älsklingen bjöd på shopping, mat och fika. När vi kom till hotellet blev det en powernap innan vi åt middag. Och vilken kväll alltså! Det kändes som en lyckad första dejt! Som jag älskar honom hörrni!
På söndagen svängde vi förbi barkaby och två olika bauhaus i samband med hemfärden. En riktig lyckad helg!! När man inte trodde att man kunde komma varandra närmare, och vips så gjorde man det. Jag är head over heals inlove!

Vad ska jag skriva om nu då? JO! Källaren. Källaren källaren källaren. Så fint det blir där nere!! I gillestugan (heter det så) satte vi upp en tavellist, och det måste jag ju säga blev riktigt snyggt!
Mys!

Badrummet i källaren börjar även bli klart. Eller, toalett-delen ska jag väl säga. Att köpa ett badkar för 14,000kr när vi har miljarders grejer till babyn kvar att köpa känns liiiiite osmart. Så vi satsar på att ha en fungerande toalett klar istället. Vilket vi snart har. Idag ska vattnet kopplas på till handfatet och sen är det upp till bauhaus att bestämma när den svarta toaletten ska inkomma i lager igen.Jag ska ta bättre bilder på helheten, jag lovar. Men jag hade inga på mobilen just nu.

Nej hörrni, nu ska jag kliva upp ur sängen och käka frulle!

Hur jag mår nu när vi kliver in i vecka 27? Det tar vi i nästa inlägg.

En spontan frukostbild!Micke skrattade när jag hade lagt ut denna bild på instagram. "Haha men vilken spontan frukostbild älskling!" Jag skrattade och tyckte att huvudsaken den var fin. Eller nåt.

Idag går vi in i vecka 24! Det är helt galet vad tiden har gått fort! Igår började vi fixa lite i barnrummet, men det är saker som skall köpas och well, man är ju inte direkt gjord av pengar! Vi får ta allt pö om pö helt enkelt.

I fredags såg jag och kulan ut såhär:

Nej, nu ska jag duka undan frukosten och byta ut morgonrocken mot lite mer städvänliga kläder!

RSS 2.0