Måndag.

Vaknade från sjukaste drömmen imorse. Skulle amma bebisen. Trodde jag. I min famn låg Guzzen. Snittade upp mitt bröst så det hängde hudflikar från det.. Hujaligen riktigt skum dröm. Snarare mardröm. Micke säger att jag måste sluta behandla guzzen som en bebis, så kommer jag inte drömma sånt längre. Hmm, jag vet inte jag.

På jobbet såg jag ut såhär idag:
(Minus jackan och gamnacken)

Idag satte jag mig ner och kollade när jag har tid att gå ner i tid. Min chef avbröt mig mitt i en mening och sa "Elin, hur mår du? Om du inte mår bra så måste du gå ner i tid. Du kommer aldrig att ha tid att gå ner i tid. Lyssna på kroppen." och tja, det har hon väl rätt i. Vi bestämde att jag går ner på halvtid-ish från och med tjugonde april. Och så jobbar jag så fyra veckor innan det är dags att vara helt ledig i två veckor och förbereda sig på förlossning. Bra plan.

Imorgon är det tisdag och jag är ledig! Då ska jag till farbror doktorn och kolla mitt hjärta. Wish me luck!

Jag som aldrig mer skulle tapetsera..

Man ska tydligen aldrig säga aldrig, för tro på fan att jag tapetserade igår! Trots att jag sagt ALDRIG MER. Men bra blev det iallafall. Och mysigt. Jätte mysigt.

Före

Efter

Nu fattas bara lite blöjor och våtservetter så är vi redo att byta blöjor! Och en skötbädd för tusan! En skötbädd måste vi såklart köpa.


Det ser kanske lite trångt ut på bilden, men det fungerar bra. Fåtöljen tar ju upp en stor del av rummet, men jag ville verkligen ha en fåtölj där inne som jag kan amma i om vi får gäster. Om man vill gå undan lite liksom.

Åh vad bra det blir! 

Vecka 32 idag och därmed 8 veckor kvar bara. Undra hur den lille där inne i magen ser ut! Jag är så nyfiken!

Inga pianofingrar här inte!

Jag måste bara visa er mina händer! På morgonen är det nog värst. Så här mycket kan jag böja på fingrarna:
Fingrarna är så jävla vätskefyllda så det inte går att böja mer! Om jag TAR I så kan jag nästan nudda handflatan med fingertopparna. Nästan.
Jisses!

Tänk om jag hade vart preggo mitt i sommaren, då jäklar hade ni fått se på vätska HAHA! Nej, men skämt å sido, jag känner mig faktiskt lite nervös.. Att samla för mycket vätska är ju inte bra. Jag måste prata med min barnmorska på torsdag om detta.

Nu är det dags att koka lite havregrynsgröt! Jag skulle egentligen ha jobbat idag, men med tanke på sjukdom i personalen har gjort att jag har jobbat mån-fre, så kände jag att jag absolut inte skulle klara av att fortsätta jobba lördag, söndag och måndag innan jag får ledigt på tisdag. Så yes, ledig idag och det kommer firas med att vila!!

Försäkringskassan.

I veckan kom det efterlängtade brevet från FK. Beviljad graviditetspenning eller inte, det var frågan. Jag hade sökt på heltid men hade ingen som helst förhoppning om att få det beviljat.

Sprättade upp brevet som ett barn river upp sina klappar på julafton. Beviljat! 75%! Det är inte heltid, men det är mer än jag hade trott! Jag kommer börja jobba halvtid efter påsk, är tanken just nu. Kolla hur det känns till en början.

Det som är jävligt med detta är att jag inte får samla ihop mina timmar till typ två arbetsdagar, utan jag måste komma in lika många dagar som vanligt fast endast jobba en viss procent av dom.

Tillexempel. Går jag ner 50% så är det 4h jobb/dag fem dagar i veckan. Och om jag går ner 75% och endast arbetar 25%...tja...ni kan ju räkna ut själv hur roligt det skulle vara. Typ åka ner och köra 2h jobb fem dagar i veckan..

Ja ja, nu ska jag inte klaga för jag har faktiskt haft turen att få lite ledighet beviljat!



Igår somnade jag vid åtta nio-tiden. Helt sjukt.. Jobbade 7-17 och grät i bilen på väg hem efteråt. Fy fasen vad ont jag hade  och utmattad jag var. Jobbade lite väl intensivt i onsdags, och sov ruskigt dåligt natten till torsdag. Så när klockan ringde 05 var jag rätt mör. 7-17 blir fasen en "vanlig" människa trött av! Så lite klagomål får ni allt stå ut med, kära stalkers.

Idag står såklart också jobb på agendan. 9-18. Pepp är jag verkligen inte då regnet öser ner här! Skulle hellre ligga i soffan och mysa hela dagen.

Nej, nu ska jag sminka mig. God morgon!
Varm oboy direkt ur sminkskåpet hehe!

Gårdagens sköning!

Igår såg jag det mest oväntade! I'll tell ya..

Jag satt i bilen utanför coop och väntade på Micke. Folk gick in och ut ur mataffärn - som vanligt. Inga konstigheter. MEN DÅ HELT PLÖTSLIGT kom det ut en man bärandes på...


Snälla säg att ni ser vad det är!!

Dom flesta kommer ut från Coop bärandes på matkassar. Men inte denna man. Han hade en KATT i famnen! Alltså, vad är oddsen att få se något sådant?! Och vad är oddsen att åka förbi honom igen och lyckas ta ett bättre kort?!


Undra vad Guzzen skulle tycka om jag bar runt på henne utomhus..? Förmodligen skulle hon klösa ihjäl mig. Att bli buren uppskattar hon endast inomhus. Men mannens katt ser ut att mysa iallafall. Tycker ni inte?

Haha, hysteriskt roligt och otippat att få se detta. 


Börjar dagen med lite tårar.

Gud vad jag sväller nu. Fingrarna är så vätskefyllda att jag inte ens kan knyta näven:


Jag vaknade vid 5-tiden idag igen.. Vansinnigt trött, men helt omöjligt att somna om. Kände hur illamåendet började krypa på, fingrarna pulserade och han inne i magen dansade zumba.

Nu sitter jag i soffan. Gråter. Jag orkar inget mer! Att vara gravid är verkligen inte min grej!! Jag trodde inte att jag skulle må SÅ fysiskt och psykiskt dåligt. Usch. Jag längtar tills det är över och han är ute ur min kropp!

Nu måste jag göra iordning havregrynsgröt och sen är det dags för smink.. Jag jobbar såklart idag, 9-18, men får inte ta helg ikväll. Lördagsjobb står på schemat också. Jippi..

Hoppas er fredag började bättre än min!

Onsdag, sol och LEDIG!

När jag ska jobba på helgen så är jag ledig någon dag mitt i veckan, och idag har jag sån jäkla tur att det är strålande sol ute! Underbart!

Började dagen med en (ofrivillig) tidig morgon. Käkade havregrynsgröt med drottningsylt, och drack en stor mugg varm oboy. Sedan dammade jag av skohyllorna i garderoben och plockade dessutom bort några skor:
Efteråt satte jag igång en maskin med tvätt och plockade iordning här hemma. Och sedan mina vänner, sedan gick jag ut på baksidan och la mig i solstolen! Åter igen: Underbart!

Guzzen var med hon också, såklart. Värre än en hund den där donnan! Är jag inne ska hon vara inne. Är jag ute, ja, då ska hon naturligtvis också vara ute. Men jag klagar inte, det är ju alltid mysigt med sällskap.

Och apropå sällskap! Det kom förbi en oinbjuden gäst, men guzzen visade vem som bestämde och jagade iväg katten.

Nu måste jag slänga ihop någon form av lunch!

Stanna tiden!

Jag hinner inte förbereda mig för att bli mamma.. Tiden går för snabbt! Borde kanske gå ner i tid på jobbet.. Ta hand om mig själv lite.. Lyssna på kroppen. Eller? Mitt svar blir som alltid "jag har inte tid".


Tänk om man kunde stanna tiden. Det vore nåt det. Tänk om man inte var ett sånt jävla kontrollfreak - DET vore nåt det hörrni.

Skapligt nöjd!

Jag har precis beställt 15 bodys, 4 pyjamas och 10 par strumpor till lille bebisen, för......537 jävla kronor!!! Vilket kap! Helt sinnes! Dock är alla bodys vita, men man får väl pigga upp med ett par roliga brallor och en dregglis om man känner för det. Pyjamaserna var lite olika blå iallafall, och likaså strumporna.

Nu klarar vi oss första tiden känns det som. Köpte detta i storlek 50. Jag vet att bebisen kommer växa så det knakar, så helst vill jag inte köpa så mycket i 50.. Men han kan ju inte ligga näck första månaden för det! Haha! Så första månaden får bli en billighets-månad i klädväg. Oooom jag kan hålla fingrarna i styr hehe.

Nextdirect.com beställde jag från.


Vecka 30 idag!

Tiden rusar verkligen fram, och idag klev vi in i vecka 30! Det är inte bara tiden som går framåt i rask takt, utan även vikten.. 14kg har jag lagt på mig hittills. Och mer kommer det bli. Jisses, vad ska man säga? Det är bara att slappna av och inse att jag inte kan göra något åt det. Får fokusera på vikten efter förlossningen helt enkelt. Tills dess: lika bra att skratta!

Idag är det en städ- och fixardag här hemma! Känns skönt med sånna dagar faktiskt. Få lite gjort!

Insynsskydd uppsatt i bebisrummet:
Nu kommer jag kunna sitta och amma (om det kommer fungera vill säga) i lugnan ro utan att tänka på att någon förbipasserande skulle se. 

Guzzen i vagnen. Verkar vara hennes nya favorit sovplats..

Nej, nu ska jag gå ner och hänga tvätten som blivit klar, kasta in en ny tvätt och se hur det går för Micke i badrummet. Han bygger en provisorisk hylla där tv:n senare kommer sitta. Måste lägga pengar på barngrejer istället för "lyxprylar" just nu.. Men en hylla är ju alltid bra att ha liksom!

"Katter är så keliga"

Eehh hur avundsjuk tror ni jag blev på Mathilda när hon skickade den här bilen nyss:


Hennes katt Alva är en riktig gosis, och hon ska ligga i mathildas famn mest hela tiden. SÅ HIMLA FUSKIT!

Detta är guzzen imorse:

1) åh vad mysigt att bli klappad.


 2) du klappar fel.

3) jag drar.

SÅ HIMLA OMYSIGT!

Hon skriker efter uppmärksamhet hela tiden, men när man ska klappa henne flyttar hon sig en bit och lägger sig och stirrar på en. Oj, vad mysigt.

Hennes favoritsyssla är att bli buren. Och helst ska man låta henne få nosa på saker hon i vanliga fall inte kommer åt; typ hatthyllan eller...en vägg. Det gillar hon, då är hon nöjd. Men jag orkar inte gå omkring med en katt i famnen hela dagarna!

...kommer ju snart bära runt på en människobebis hela dagarna. Så just nu vore det trevlig med en kattbebis som ville ligga i mitt knä och bli klappad. Låter väl inte som för mycket begärt? (Som den galna katt människan jag är frågade jag precis guzzen om det verkligen är för mycket begärt! Vet ni vad hon gör? Går ut genom kattluckan. Det sa allt.)

Äntligen helg!

Puh! Nu har jag äntligen fötterna i högläge! Idag har det varit extra tungt på jobbet - trots att det inte har varit mer att göra. Fötterna har gjort extra ont, kroppen känts extra tung och huvudet har varit extra virrigt.. Märkligt hur vissa dagar är värre än andra. 

Ja ja. Nog med klagomål.
Det är ju faktiskt två dagar ledigt nu!

Dagens outfit bestod av en klänning vi nyss fått in på jobbet:



Jag älskar när det kommer in klänningar med mycket stretch! Då får magen plats! 299,95kr.

Nu ropar Micke att tacosen är klar! Gotta go!

Vill inte tro att det är sant!

Imorse låg jag och vred och vände mig i sängen. Jag tänkte att snart måste väl klockan ringa! Icke sa nicke, för klockan var inte mer än 6.. Ni kan säkert förstå hur less jag blev. När jag för en jävla gångs skull börjar så sent som 12 och därmed kan ta en lång sovmorgon - då vaknar jag i ottan! Fy fan.

Dessutom hade jag värk i hela kroppen (framförallt fötterna), så det fanns inget annat alternativ än att gå ner i källaren och börja dagen med ett avslappnande bad. (Ett gaaaanska så härligt alternativ, ja.)

Så här sitter jag nu, och väntar på att vattnet ska fyllas i karet, och pratar med min nyfikna kattprinsessa.





God morgon!

Rudolf med röda mulen..

Just nu ligger jag i soffan och känner hur mina fötter pulserar! Jävlar vad jag har svällt den senaste veckan/veckorna. Jag har stödstrumpor, men det hjälper liksom inte att minska vätskan i fötterna (vad jag har märkt iallafall). Fötterna får knappt plats i mina skor längre, och ja, ni kan förstå att det gör "lite" ont. Snart ser ni mig vagga omkring i foppatofflor..

Förutom att mina fötter har mördat mig, så mår jag bättre idag. Jag känner mig mycket piggare från förkylningen föruuuuuutom att jag är snorig, se på bilden bara! Haha! Rudolf med röda mulen liksom!


Om ni ändrar fokus från min röda näsa till min vita jacka så kan ni förstå hur skönt väder det var ute idag! Imorse när jag väntade på bussen värmde(!!) solen verkligen. Underbart! Hoppas detta håller i sig till helgen för då åker grillen fram på stört!

Nu ska jag ta en dusch och sen blir det en tidig kväller. Är helt sopslut. Har sovmorgon till 12 imorgon och det tackar jag för!!

Vecka 29

Igår var det dags att kliva in i vecka 29 och den tredje och sista trimestern.


Jag har börjat få lite halsbränna och sura uppstötningar... men mår i övrigt bra! Det är fortfarande tungt på jobbet, även om jag blivit duktig på att inte lyfta saker. Mina kollegor är duktig på att säga till mig vad jag får och inte får göra, och det är skönt att dom förstår varför jag jobbar på "halvfart"!

Vi har inte haft nåt återbesök hos BM ännu. Tanken var att vi ska dit på fredag, men jag har tyvärr fått förhinder och måste måste måste komma ihåg att ringa och boka om. Kan någon snälla påminna mig imorgon?! Ja? Bra, tack!

God natt.

Varning för bitterfitta!

Igår skulle det ju tydligen vara den varmaste dagen hittills i år, och instagram översvämmades med soliga bilder.. MEN jag kan säga er att i Gävle var det fanimej ingen sol. Dessutom blåste det riktigt ordentligt. Jag som hade planerat att sitta ute mot husväggen och lapa sol blev måttligt besviken.

Idag däremot, idag är det fan strålande sol! Dock är tempen på nollan fortfarande, men vem bryr sig om den stiger? En annan ska ju jobba.

Haha, snacka om att vara bitter. Vädret är ju dessutom det enda man inte kan påverka, så varför klaga egentligen? Varför bli så arg? 

En positiv sak är ju att min förkylning (eller vad tusan det nu var) har släppt. Lite grann iallafall. Så jag hoppas att jag inte skiter i det blå skåpet genom att jobba idag. Att jag inte blir sjukare. Hoppas!

Nu är det dags för gröt!

Still sick..

Men herregud, hur mycket snor kan en människa egentligen producera?! Både jag och Micke har snutit oss sjuttioelva tusen gånger nu. Näsorna är skinnflådda och pappersnäsdukarna är slut. Lord have mercy!

Igår kom morsan på besök hit till Gävle. Jag hoppas att hon inte blev smittad!




Skrattar åt bilderna här ovanför, ni ska se resterande 2000 bilder som togs... Hade inte den ena dubbelhaka så hade den andra Stig Helmer-frilla. Haha. Jisses.

Nej, nu måste jag lägga undan mobilen och - hör och häpna - snyta mig! Måtte jag vara piggare imorgon när det är dags för jobb igen.

Tiden rusar förbi!

Hörrni, har det inte varit världens kortaste vinter? Jag tyckte nyss det kom snö, och helt plötsligt pratar folk om vår?! What the...? Det har inte blivit många vändor med slungan i år, det kan vi ju konstatera.


Jag hoppas verkligen att sommaren kommer kännas längre.

Dessutom är det endast 85 dagar (30%)  kvar, tills det är dags att föda. My god, snacka om att det har gått fort! Im not ready!!!

Vecka 13 och vecka 28.

Är det sant som dom säger; ju äldre man blir, ju fortare går det? I think so. Eller nja, det beror på vad vi pratar om... Pensionärer har ju inte rykte om sig att vara snabba liksom. Men i detta fall pratar vi ju om tiden, månaderna och åren. Hej då livet! Oj, lät lite bitter där. Sorry.

Nu ska jag äta glass så jag blir frisk.

När vi ändå blickar tillbaka..

Såhär såg guzzen ut för ungefär 2,5 år sedan:
Smal och rädd.
Och här är hon idag:
Så snäll och lugn så. Hehe. Nä, men jag älskar den där bilden på henne och musen in action. Här är en gulligare bild:

Och man kan ju se att hon växt på sig. Min prinsessa! Kan fortfarande inte förstå hur någon har hjärta att lämna ett djur (ett liv!!!!) utomhus för att..ja...dö. Usch, blir fan illamående av bara tanken!

Sen kollar vi tillbaka ännu längre, och hittar tonårs-Elin!

Undra hur gammal jag var på den bilden.. Ljushårig.. Hmm.. Inte äldre än 16 tror jag!?

Och nu, ungefär 10 år senare:
BAAAM! I'm a babe!!

Hahahah... Okej en vanlig selfie:

Nä nu ska jag ta en dusch, en alvedon, snyta mig och krypa ner i sängen igen.

Garderoben.

Hittade en bild på hur garderoben såg ut när vi flyttade in! Eller, hur det såg ut helt orustat när man tänkte "man tager vad man haver".


Visst, det funkade ju såklart också.. Men jag föredrar hur det det ser ut nu!


Inte riktigt samma vinkel på bilderna, tyvärr, men jag tror nog ni ser att det är en "liten" skillnad ändå.

Och på den andra sidan såg det ut så här:

Och nu:

Hmm... Såg väldigt litet ut nu efteråt. Men så är icke fallet! Älskar våra vita garderober och allt annat där inne. Så himla nöjd med vad vi gjort!

Invigning av badet!

Ikväll har jag legat och sovit, typ. Mått ruskigt dåligt. Usch, som jag skrev innan var det väldigt längesen jag var sjuk - hade typ glömt bort hur jobbigt det är!

När jag kände mig någorlunda mindre nära döden så gick jag ner till källaren där Micke var... och oj oj oj vilken överraskning! Tända ljus i hela badrummet, mysig musik och ett varmt bad redo att hoppa ner i.







Ni ligger han på pluspoäng - verkligen! Fixar middag medan jag sover, och sen även detta! Vilken karl!

I skrivandes stund ligger vi båda utslagna i soffan. Genomvarma och avslappnade. Så tråkigt att jag är dålig bara..

Sjukling..

Redan i måndags kände jag att kroppen inte var riktigt som den skulle, och i tisdags var förkylningen ett faktum.
Jag  jobbade igår ändå, men idag fick jag faktiskt lov att inse att "Elin, du är sjuk. Gå hem för fan." så jag gick hem efter halva dagen... Blir hemma imorgon också. Och detta mina stalkers, detta hör INTE till vanligheten. På 1,5
år har jag haft 1 karensdag. Idag blir det den andra.

Så. Hur blir man frisk? Tja, att inviga badkaret kan ju vara en idé.


Yes, ni läste och ser rätt! Badkaret är på plats och jag är SÅ lycklig! Som jag har längtat efter detta!

Bio igår.

Idag är jag, till min förvåning, ledig! Vilket passar alldeles utmärkt då min hals gör ont, huvudet är tungt och snoret rinner. Hej förkylning! Men att jag skulle bli sjuk är inte särskilt förvånande.. Micke har nämligen haft feber i princip hela förra veckan, och är fortfarande inte helt kry. Jippi.

Igår direkt efter jobbet drog vi ut till Ikea för att köpa tavellister. Ni får se sen. Och sen mina kära följeslagare, sen åt vi på donken! Som jag älskar donken! Always had and always will. Att dom dessutom hade dubbel QP på menyn gjorde det inte sämre!!
Mmm gött va?

Nu, till rubriken! Vi var på bio igårkväll förstår ni. Oj vilket jävla misstag. Det var fan helt omöjligt att sitta på ett sätt som var skönt för ryggen. Vred och vände mig under hela filmen och idag känner jag fortfarande av att den gör ont. Påminn mig om att inte gå på bio efter en arbetsdag igen!! Tur att filmen var bra iallafall: Kingsman.

Nu är det dags för frukost.

Ny klänning!

Idag har vi varit på namngivnings ceremoni (säger man så?) för lilla Alicia. Då passade jag på att ha min nya klänning från H&M på mig!


Det syns inte på bilden, men det är både rosa, blå och gula partier i tyget! Jag tycker att den är riktigt fin! Den är inte från mamma-avdelningen och kostade 299kr. Så himla glad att magen fick plats, haha!

Just ja! Köpte faktiskt en till ljusslinga från rusta och satte upp även den i fönstret. Blev bättre med två tycker jag.

Nu ska vi sätta upp en hylla i D's rum innan det är dags för tacos och Bingolotto!

RSS 2.0