Gårdagen.

Igår målade jag första lagret med vitfärg i Devins blivande sovrum. Vårt sovrum ska byggas om lite innan vi kan flytta in i det, så vi kommer att bo inne med Devin så länge. Därav vitt. Sen kommer det bli någon flashig barntapet.
Förebild: laxfärgad fondvägg.

Som ni ser är det strukturtapet där nu (och typ överallt i hela huset). Vi är inget fan av sån tapet, men innan vi köper renoveringsgips för sjuttioelvatusen kronor får det bli sån här "fusk renovering". När man har ett helt hus som är i behov av nytt ytskikt får det helt enkelt räcka med några lager fräsch färg innan man gör det "ordentligt".

I trappen är det typ...plankor? panel? som jag bara avskydde! Kunde inte hålla mig, utan var tvungen att grunda även där igår:
Vilken skillnad!

Idag var planen att köpa gardinskena och fixa fint på övervåningen....men jag är fan asdålig just nu. Så det blir vilodag idag. TRÅKIGT!

Fredag, kontrakt och såpbubblor.

Igår hämtade jag morsan på tågstationen, vi hade nämligen anlitat henne som barnvakt haha. Klockan 10 skrev vi kontrakt på huset i Valbo och vilken känsla! Nu är det vårt. VÅRT. Så fort vi kom ut till huset började Micke riva ut köket. Nu har vi en månad på oss att göra klart det innan inflytt. Tidsoptimist? Mabye.
Stötte på lite tråkigheter när vi började riva väggen mellan kök och hall. Problem 1, ser väldigt bärande ut trots att den inte borde vara det. Problem 2, varför går murstocken ut 70cm i väggen? Endast tegelstens tjock? Skit skumt! Problem 3, vattenrören... jävla helvetes skit alltså.. Vattenrören kommer ovanifrån och dom vill man ju inte börja kapa.

MEN. Inte hänger vi läpp för det ä! Vi kommer lösa allt på bästa sätt och köket kommer bli så himla fint!

Jag skulle ha målat igår, men var typ dödssjuk (inte), så pallade helt enkelt inte. Det fick bli en sväng på owes med mamma och Devin istället!
Så jäkla lämpligt att kunna sätta honom i kundvagnar nu! Han är nöjdare än i vagnen och dessutom är det smidigare för mamman. Win-win.
Såpbubblorna han fick av mormor höll han hårt i. Gullungen min!

Spännande med bubblorna.

Just nu ligger jag i sängen. Morsan leker med Devin (fan va lyxigt för er som har släktingar nära!) så att jag fick somna om. Vilket jag tyvärr inte kunde. Micke har redan dragit till huset och ska riva ut köksskåp.

Talk to ya later!

Tuttar.

När jag var 19 kastade jag mig under kniven och gjorde en bröstförstoring. Bästa jag gjort i hela mitt liv! (Lätt överdrift)
(nej, SÅ stora är som inte. På bilden har jag en SUPER push up hehe! Gillar kontrasterna i bilderna bah.)

Nu, en månads amning och närmare tio år senare känner jag...njaaaaa. Dom är inte vad dom en gång var. Är något på min kropp det btw?! Efter nästa barn vill jag verkligen göra om dom. Trots att jag har implantat tycker jag att brösten blev slappa efter ett barn. Döm mig om ni vill; men jag blev faktiskt förvånad! Trodde det inte skulle bli någon märkbar skillnad alls.. Speciellt med tanke på att dom knappt blev större under graviditeten, och att jag knappt ammade. 

Well, värre saker har ju inträffat. Men när vi ändå pratar om detta - någon som har en klinik i bakfickan att rekommendera? OM jag op:ar mig igen (efter att ha vunnit på lotto) har jag tänkt mycket på Proforma i Stockholm. Men som sagt; någon som rekommendera någon speciell klinik vore ju det FETT NICE, som brorsan skulle ha uttryckt sig. (Eftersom han har bott här de senaste tre månaderna fastnar vissa...uttryck)

Natti natt.

Ny säng..

När vi flyttar är tanken att köpa en ny säng till oss. 210x210 vill vi ha. Vår gamla får flytta in i gästrummet.

Kontinentalsäng med snygg gavel och en matchande sittbänkspallgrej vid fossingarna. Oturligt nog kostar ju en ny säng rätt mycket... och pengar kommer det ju inte vara överflöd av i framtidens renoveringskaos. Suck, vad är väl en bal på slottet?

Nej, pengar kommer det inte regna. Men en ny säng ska vi ha. Så det så. Jag har surfat runt lite nu och kan verkligen inte bestämma mig; grå eller svart?!

Men alltså, jag.orkar.inte

It's a fact....im sick. Inget värre än en förkylning, men ändå. Har haft lite hosta senaste dagarna och dessutom känt mig hängig (men tänkt att äh, jag är ju gravid). MEN, idag vaknade jag upp med taggtråd i halsen. Förkylningen är ett faktum. Fan, jag som inte alls mår bra psykiskt just nu kände ju inte alls för att må ännu sämre fysiskt! Gaaah, jag orkar inte!

Annars då?
Strax efter 9 ska vi till BVC. Det ska bli så spännande att se hur mycket lilleman har växt på nästan två månader! Det ska även bli spännande att höra vad hon säger ang D-dropparna som han fått i sex månader men visade sig vara typ sju år gamla?! Benbrott nästa?

Och, Micke ska gadda sig idag, äntligen! Skulle väl helst se att han fyllde hela kröppen med bläck... Men det är ju tyvärr inte gratis.

Nej, nu ska jag gå ut till vardagsrummet där Micke och Devin busar. Får dåligt samvete av att ligga kvar i sängen när Micke är uppe. Trots att han stängde dörren efter sig när han gick upp..

Vädret, hallå?

Igår var det +5 grader här i krokarna. Vi vaknade av ljudet av regn som smattrade mot rutorna. Mysigt, absolut. Jag gillar regn då och då. Men inte i januari hallå!

Solen visade sin bästa sida och snön smälte till slask under dagen. Slask, finns det något värre väder? Promenaden till Ica blev för det första väldigt blöt, och för det andra väldigt tung. Vagnen rullade inte lika lätt som den brukar, kan ni nog tänka er.


Devin behövde endast en hoodie och mössa/vantar i vagnen. Han var sååå varm och go efteråt så! Den där åkpåsen är fasen bästa köpet på länge!

Idag har jag inte kollat termometern, men det ser fortfarande ut att vara plusgrader ute. När det fryser på igen kommer det bli dödshalt och dödsguppigt. Måtte dom skrapa vägarna!

Så, nu har jag klagat klart (för denna gång).

Syskonvagn.

Ni som känner mig vet att jag gillar att planera. Att vara ute i god tid. Att ha kontroll. Ibland kanske lite til överdrift. Men bara ibland (enligt mig själv).

Så. Nu när vi väntar en till liten skitunge behöver vi ju en ny vagn. Och planeringsfreak som man är har jag redan börjat läsa på om några modeller.

Just nu vill jag ha en Emmaljunga. Vi har det nu och är nöjda. Känns som ett bra märke. Men när vi ändå pratar märken - hur viktigt är det? Vågar man köpa en "billig" vagn, eller är det bäst att hålla sig till de dyra kända märkena? 

Hur tänker ni?

Devin i sin Emmaljunga citycross som vi köpte begagnad på blocket.

Att uppfostra rätt.

När Devin blir större vill jag att han ska vara ödmjuk. Trevlig. Ödmjuk och trevlig. Det är väl inte för mycket begärt? Så, hur uppfostrat jag honom på bästa sätt för att detta ska bli verklighet? Hittills verkar jag inte ha gjort ett bra jobb? Varför? I'll tell you why..

Imorse hade jag en incident med en järntablett vilket resulterade i en löptur till toaletten där jag ställde mig och spydde ett tag. Efter mig sprang Devin i sin gåstol, och ställde sig så nära mig han kunde (tröskeln är i vägen för att han ska ta sig in), och vet ni vad han gjorde? Han SKRATTADE! Det lät till och med som fejkskratt. Den lilla lusen!

Att skratta åt någon som spyr är ju varken trevligt eller empatiskt. Speciellt inte om man fejkar skrattet. Thats just pure evil!

Så. Är loppet kört? Kommer min son bli ond?

Pistvakt. Elak pistvaktsunge.

OBS ironi.

Läget.


Jag har mått sjukt illa sedan jag plussade, och spytt nästan varje dag. Dessutom har jag vart helt jävla slutkörd. Trött är en underdrift. Med Devin mådde jag också illa, men jag behövde inte spy. Och visst var jag trött, men då fick jag åtminstone sova på nätterna. De här första veckorna har vart horribla!

Om jag tycker synd om mig själv? Mjaaaaaa, en aning då!

Nu har det dock vänt, och jag mår bättre. Min barnmorska ringde och sa att det var dags att börja äta järn, så det har jag börjat med. Kanske därför jag känner mig lite piggare? Vad det än är för anledning tackar jag och välkomnar en piggare period.

Vikten då?
Ja.. Jag hoppas för gudarnas skull att jag slipper gå upp närmare 30kg denna gång. Men eftersom jag kommer vara gravid över sommaren känns det redan som jag har gett upp det hoppet. Hej 40kg vätska! Hej då skor! Jag kommer dock inte jobba denna gång, så kanske att min kropp är snällare mot mig? Eftersom jag kommer vara snällare mot den. Win-win!

Ingen graviditet är den andra lik, säger dom. Jag hoppas dom har rätt. Däremot får förlossningen gärna vara lik den förra. 1,5 timme kändes faktiskt helt okej!

Gravid!

Yes, så sant som det är sagt - im pregnant! Nu tappar nog många av er hakan, med tanke på vad jag sagt om syskon, och tro mig...det gjorde vi också! Haha.

Ringde min barnmorska rätt tidigt och berättade, hon blev såklart glad men även chockad eftersom jag suttit och gråtit av beslutsångest på mitt förra inskrivningsmöte.

"Hej Annika, det här är Elin Haglund. Det är så att minipillren du skrev ut till mig...."

"Ja?" svarade Annika med lite orolig röst. Som att det blivit nåt fel. Kanske fel recept eller så.

"Ja..det är så att jag inte har hunnit hämta ut dom. Eller ja, jag bad Micke hämta ut dom men han glömde! Och sem glömde jag... Och nu är jag gravid."

"Men Elin....grattis hörru!" svarade hon glatt men med lite tvivel i rösten. Sen skrattade vi båda.

Den här gången känns det inte alls lika skrämmande med ett barn. Nu vet vi ju liksom hur allt går till. Både jag och Micke är "gladare" nu än var vi var sist - pga att vi var så jäkla rädda för vad som väntade förra gången. Trots att det då var planerat grät jag floder av ångest när stickan visade två streck. Alla tankar på framtiden och hur den skulle se ut gav mig kalla kårar! Men som sagt; det var planerat och när vi smält hela tanken ytterligare var vi såklart lyckliga.

Jag kommer inte hinna börja jobba igen innan nästa kommer. Slutet på juli är det beräknat. Men jag tror på augusti. Då kommer Devin vara 14 månader. Crazy!!

Någon som har erfarenhet av pseudotvillingar?

Vecka 6 och nu i vecka 13:
Snacka om att magen kom fortare denna gång! Knappt ökat nåt alls i vikt, men magen putar som i vecka 20! Det är väl inte så konstigt heller eftersom magmusklerna knappast hade hunnit komma tillbaka sedan förra graviditeten.

Längtar tills jag får en kula. Just nu känner jag mig bara tjock. Tjock och ful. 

Trött, tröttare, mamman.

Så som Devin ser ut på bilden nedan, så känner jag mig. Zombi.


Förhoppningsvis kommer nätterna bli bättre nu efter att två små tandsingar kommit upp!

I dagsläget sover Devin i vår säng. Vi har försökt fått honom att sova i spjälsängen, utan att lyckas. Tro mig, vi HAR försökt. Vill inte ha några fler tips nu. Helst skulle jag vilja köpa en växa-säng till honom, så att vi kan ligga med honom i sängen när vi nattar honom. MEN. Som den lilla ap ungen han är kommer han klättra över kanten och ramla ner. Bygger vi högre kanter blir det problem att lägga sig med honom. Så, vi funderar helt enkelt på att lägga en madrass på golvet. På så sätt får vi plats bredvid honom vid sövning, och vi slipper oroa oss för eventuella fall-skador.

Men jag vet inte.. Vi får se. Blir lite smått tokig av att inte få sova skönt bara.. Att inte kunna vrida och vända mig som jag vill.

Hur har ni andra det? Sover era barn i spjälsäng eller med er? Hur gamla ska dom vara för växasäng? Alltså, när förstår dom att det gör ont att ramla ur sängen?
Let it snow! (eller nja..)Åkpåsen passade perfekt i vagnen! Är riktigt sugen på att take it for a spinn lite senare! -16 grader nu, och soligt. En fin vinterdag indeed! Finns det förresten någon "gräns" på hur kallt det max får vara ute för dom små? Så inte kinder förfryser (eller what so ever)?


Måste även slänga in en bild på hur mycket snö det har kommit de senaste två (en?) dagarna! Känns rätt så drygt att ha två tomtar att skotta denna vinter. Men inget ont som inte har nåt gott med sig! Eller hur man säger.

Nej, nu ska jag tömma Devins badkar medan han sover. Majskrokar skulle fan kunna användas som superlim!!

Hämtade ut åkpåsen igår.

Eller nja, Micke. Micke hämtade åkpåsen. Jag har kommit in i en dålig period igen då jag inte vill gå utanför dörren.

Se så mysig!
Och utfälld;
Just nu är det 50% på den här inne på jollyroom, så passa på! Kostar två lakan egentligen.

Och angående det här mörka hålet jag är nere i just nu... Det går förhoppningsvis över snart! Jag berättar mer nästa vecka.

Nu måste jag spring till guzzens räddning!! Devin kommer för tusan göra henne pälslös såhär lagom till kylan..


Varför lägger hon sig tätt intill honom när hon vet vad som komma skall? Haha goskissen.

Äntligen snö!

Gud så fint det är ute nu. Ljust och mysigt! Åh, jag älskar vintern!! "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!" är ett ordspråk som jag har omfamnat på senare dagar. Förr var man väl hellre kall och ball liksom.

Ett minus med snön är väl skottningen. Och att det är lite problematiskt att gå med vagnen ibland. Jag har beställt en åkpåse från Nordly (eller vad tusan märket hette) som har en insida av fluffigt lamm. Då kommer Devin vara varm och skön - både i vagnen och i pulkan som vi ska shoppa idag.

Och när vi ändå talar om inköp.. Jag beställde en bilbarnstol nyss. Devin har vuxit ur sitt babyskydd nu, så det fanns inget annat alternativ än att punga ut fyra lax för en större. När folk sa att det var dyrt med barn, så skojade dom inte!

Nej, nu ska jag diska nappflaskor innan Devin vaknar från sin nap.

Gråter blod..

Ja, men typ! Jag är heeeelt jävla utslagen här hemma. Ongen vaknade 07 (thank you!)... fram till kl 16 hade han bara sovit 45 minuter. FYRTIOFEMJÄVLAMINUTER. Det är inte likt min lille kille, och ingen är ledsnare än jag. Efter en skitnatt med fler uppvak än vanligt hade jag sett fram emot lite sömn på soffan... Tji fick jag!

Nu är Micke hemma och lyckades söva honom. Om jag kan passa på att slumra på soffan nu? Nope, nu är det ju middags-dags.

Som sagt; gråter. Så mycket att jag fått huvudvärk. Måtte denna dag ta slut snabbt, så att en ny bättre kan börja.

2015 har fan vart det mest utmattande året hittills. 

New year, new me?

Nej, inget nyårslöfte (i år heller). Tycker det känns allt för klyschigt och prestationsfyllt att lova sig själv och andra att man "ska bli bäst på crossfit" eller "aldrig mer titta åt en cigarett". Varför vänta till nyårsskiftet för att bli sundare? Tror att man sätter för höga krav på sig själv och kommer falla platt som en pannkaka lagom till våren. But hey, thats just me! Lycka till ni andra.

Så, idag är det andra dagen på 2016. Gårdagen spenderades hos svärföräldrarna med grillat! Mums! Idag ska vi armbåga oss ut till stadium eftersom jag behöver nya kläder. Japp, det är där jag handlar mina kläder nu för tiden - mjukiskläder. Så jävla snygg är jag på min mammaledighet hörrni. NOT.

Kanske borde jag ändå avge ett nyårslöfte? "Använd inte mjukis sju dagar i veckan". Hmmm. Vid närmare eftertanke; nej. Herregud, höll jag precis på att lova er att inte använda urtvättade mjukisbrallor under 2016?! My god, that was close! Puh!

Nej, nu börjar Devin skruva på sig här bredvid mig. Kanske beror på att Micke snarkar? Varför kan inte jag sova för?! MORR. Well, gotta go. Hej dåååå!

Nyårsafton.

Igår var det nyårsafton, vilket INGEN kan ha missat.. Jävlar vad raketer som avfyrades! Måste ha varit nåt form av rekord?! Guzzen var rädd, så hon fick sova inne i sovrummet med oss. Att Devin inte vaknade vid tolvslaget är fan ett under! Våra fönster är ju inte de bästa, så det lät nästan som vi var ute på gatan - mitt i raketsmeten.

Stackars alla djur igår alltså. Och stackars alla flyktingar! Fy fan vad dom ska ha varit rädda.

Aja, nog om detta nu.

Jag och Micke var bjudna ut till åbyggeby igår, till Sofie och Markus. Där skulle vi bli fyra par med barn i samma åldrar. Vi fick dock avboka pga sjukdom. Så, istället käkade vi gott här hemma, kikade film och fixade god efterrätt. Det var inte fy skam det heller! Lite kvalitetstid med Micke.

Gott nytt år!

RSS 2.0