Älghorn.

Idag köpte jag mig en älgtrofé på blocket! 600 spänn fick jag betala för dessa snygga horn. Men det bästa av allt (förutom att det var sjukt billigt)? Säljaren bodde 10 minuter från oss. Kanon!

Jag har alltid vart säker på att jag vill ha hela skiten i svart, ovanför sängen i sovrummet. "Modern fjällstuga" är känslan jag vill komma åt. MEN nu är jag inte helt säker på färgvalet längre. Vitt eller svart? Eller naturell?

Jag börjar med att måla träbiten svart, spraya skallen vit, och så låter jag hornen vara. Imorgon ska vi montera ihop den, så får vi se hur det känns!

Åh, jag är så sjukt glad! Har länge suktat efter en elk!!


Helvetes skit..

Jag som har tappat telefonen hundra miljarders gånger.. och NU väljer den att gå sönder. Typiskt!

Tur i oturen har jag nyss fått en ny 4a då jag tecknade nytt abonnemang. Fan, jag som hade tänkt sälja den och håva in lite tatueringspengar! Morr!


Sommarfin!

Idag känner jag mig riktigt sommarfin! Eftersom himlen är blå och solen skiner kände jag att det var dags för lite färg.

Puss hej!


Älskade lilla pälsboll.

Guzzen väcker mig vid 5 tiden varje morgon. Hon skriker, och sen lägger hon sig på mitt ansikte. Om jag klappar henne brukar hon oftast bli nöjd. Men ofta är inte samma som alltid, och imorse var hon riktigt dryg.

Hon la sig så tätt intill mitt ansikte att jag höll på att kvävas. När jag vänder mig åt andra håller går hon, otroligt osmidigt (säkert med flit), rätt över min hals för att krypa tätt intill igen.. Mysigt? Nej, inte så pass tidigt på morgonen.

Dessutom brukar vårt gos alltid sluta med lek-attacker från hennes håll. Detta resulterar i rivsår som svider nå jävligt. Inte så lätt att somna om då nej.

Men trots att hon är ett jävla pain in the ass ibland älskar jag henne. Min lilla baby! Idag la hon sig på min mage när jag solade.. Japp, hon har många bra egenskaper min katt.


Perfekt väder för...

...att klippa gräsmattan! Tjohoo!

När jag kom hem från jobbet slängde jag av mig kläderna, på med minishorts och ett linne, hoppade i ett par gummistövlar och plöjde av gräsmattan!

När det är regn varvat med strålande sol växer ju gräset som om det inte fanns någon morgondag! Att behöva klippa mattan två gånger i veckan känns ju bara helt okristligt. Roligare saker har man ju haft för sig.


Aj.

(Detta inlägg blev tydligen inte postat imorse?)

Fy satan vilket magont jag vaknade upp med. Jag känner mig utsvulten! Det kan ju faktiskt stämma, eftersom min matlust inte är på topp just nu. När jag mår dåligt tappar jag aptiten.

Nej, nu ska jag tvinga i mig knäckebröd med kalkon innan jag drar på mig kläderna. Vill ju inte riskera att spilla, för med min otur skulle ju det hända.

Jag just nu. Om jag är medveten om att magen är helt veckig? Japp! Om jag bryr mig? Nej!


Trött i kropp och själ.

Äntligen lider denna dag mot sitt slut! Aldrig har 10 timmar på jobbet sugit musten ur mig som idag. Fy satan vad jag är trött. Känner dessutom att magkatarren är på g tillbaka.. inte coolt.

Nu ska jag ta en dusch och sen blir det sängen fort som fan! Älskar vårt mörka sovrum, där sover jag som en gudinna. Hörs imorgon!


Rent och fräscht!

Idag var det dags att tvätta några sminkpenslar. Borstar? Känns skönt att ha det gjort. Jag brukar tvätta penslarna typ en gång i veckan, men ibland blir det längre mellan gångerna. Tyvärr.

Jag använder både äkta hår och oäkta hår på mina penslar (fan, heter det penslar eller borstar? Eller heter det något helt annat?!). Foundation läggs med en fejk, medan puder och rough appliceras med äkta. Ögonskuggan läggs även den med syntetiska borstar. Penslar?

Varför jag inte bara använder äkta? Well, jag tycker det fungerar bra som jag har det nu, plus att jag är för snål! Tror ni det är billigt med the real shit eller? Nej. Det tycker jag inte.


Det är insidan som räknas.

Det stämmer verkligen med vårt hus! På utsidan... well... not so hot. Men på insidan, där är det minsann fint!

Jag längtar tills vi har dränerat, målat huset + garaget vitt, byggt carport, byggt ny altan, fixat bredare uppfart... Ja, listan kan göras lång på vad jag längtar efter som ska bli gjort. Som tur är trivs jag grymt bra inomhus!


Feting middag!!

Slängde ihop en riktigt god middag söndagen till ära! Mmmmm!


Är det något fel på mig?

När det började blåsa in kalla vindar gick jag in och dammsög. När det var klart höll jag på att dö av rastlöshet! Så jag tog en promenad.

Nu till rubriken.
Är det fler än jag som blir tvungna att ha löpartightsen under armhålorna? Jag fattar inte vad det är för fel - drar jag ner dom får jag ju häng! Och nej, jag kan inte ha en mindre storlek. Mycket märkligt må jag säga..


Nu är det min tur!

Äntligen är det blå himmel och sol när jag är ledig! Fy fan va skönt!

Jag har legat ut sedan klockan nio och solat. Nu var det dags att gå in för lite kaffe, så då passar jag på att säga hej till er! Hej!


Promenix!

En timme vandrade jag gefles gator. Ingen powerwalk direkt, men det får vara bra ändå.

Jag pratade med min barndomsvän Therese i telefonen 45 minuter också! Riktigt kul att höra hennes röst! Så fort jag kommer jobba lite mindre blir det en tripp till Ljusne. Kul!

Nu ska jag ta en dusch och krypa ner i soffan. Micke jobbar denna helg, sjukt tråkigt! Jag börjar längta efter honom som fan! Så jag får krama om guzzen ikväll istället. Hon är en riktig knä-katt, så det ska inte vara några problem.


Dagens face.

Ha en trevlig lördag, gott folk!


Lockigt hår.

Jag äääääälskar mitt hår! Punkt.


Be yourself.

Imorgon är det fredag, och då tänker jag inviga min nya tunika/klänning från H&M. När man är ledig en dag eller två, och går i mjukisbrallor och är osminkad, blir man så sjukt taggad på att göra sig fin! Blir inte ni?

Egentligen skulle jag ha blivit gaddad idag.. Men med tanke på ekonomin så fick jag avboka. Vilket ni redan vet. Jag är så SJUKT bitter. Jag vill ju få min "lilla" phoenix ifylld! Gaaaaaah. Bitter.

Jag vill vara solbränd i långklänning, ha sotiga ögon och nakna läppar, och en FÄRDIG tatuering. Please!


God morgon?

Guzzen väckte mig vid 7tiden imorse, som vanligt. Hon är väl van vid att jag går upp då. Men inte idag, för idag är jag ledig! Och jag hade ju planerat att sova bort större delen av förmiddagen.. det gick, som ni förstår, inte så bra.


Mina ögonbryn.

Jag fick en fråga för några dagar sedan, där personen undrade vad jag målar brynen med. Här kommer svaret..

Back in the days använde jag en svart/brun kajalpenna. But not any more! Om man målar med penna finns risken att brynen blir SUPER markerade, och dom ser bara.... påklistrade ut?

Nu för tiden målar jag brynen med ögonskugga. Helt vanlig svart skugga. Från make up store. Mycket bättre än penna, tycker jag.


Ny leksak.

Idag köpte jag en pistol.. tyvärr är det inte the real thing. Jag får nöja mig med att skjuta på burkar. Hahaa (evil laugh).


Cykling.

Idag efter jobbet cyklade jag ut till Johanna och Tc i sikvik. Det är 6km från mig och micke. Ett perfekt motions avstånd! På vägen hem trampade jag på för glatta livet - gissa om jag blev svettig..

Imorgon hoppas jag på träningsvärk. Jag kände nog hur det brände i skinkorna under färden. Fan va skööönt! Heja mig!

Nu är jag svintrött. God natt!


Framtiden.

Jag känner mig riktigt less just nu. Står och stampar på samma ställe som för tre år sedan. Tvingas le när man är ledsen, skratta när man vill gråta.

Jag älskar att arbeta med service, missförstå mig inte. Jag gillar att hjälpa folk och träffa nya människor. Men ibland är enough just enough.

Jag har funderar på att plugga till mäklare (därav matte c). Men vid närmare eftertanke har jag ångrat mig. Att vara mäklare känns inte så tryggt alla gånger, och jag undkommer heller inte helgjobb.

Så.. vad vill jag göra?
Jag har inget behov av att "göra karriär", bara jag får en bra lön varje månad. Och slipper arbeta röda dagar och varannan helg.

Kan någon tala om för mig vad jag ska bli då? Någon? Nä, tänkte väl det.

Florist är något jag har tjatat om sedan jag fick praktisera på en blomsterbutik i lågstadiet. Det vore kanske något? Få utlopp för min kreativitet och träffa människor. Jag slipper dock inte helgerna.. Hmm..


Ny trappa.

Idag har micke öppnat upp ena sidan på altanen, och byggt en trapp.

Nu känns det mycket bättre här på altanen (ligger utsträckt på soffan i skrivandes stund). Öppnare. Baksidan blir mer påtaglig än innan. Tidigare har man behövt gått runt hela altanen för att komma bort till solstolarna. Not any more. Vi är riktigt nöjda här hemma!

Ännu nöjdare kommer man dock bli den dagen vi bygger ny altan. Men det tar vi sen.


Vad vill du bli när du blir stor?

Idag är jag, som ni redan vet, ledig. And thank god for that!!

Idag ska jag, förutom att greja utomhus, fixa så jag kan plugga upp matte c. Tydligen så är det komvux som gäller? Någon där ute som har pluggat matte c och kan säga om det var skit svårt eller mindre svårt? I skolan hade jag väl typ ganska lätt för matte. Är c längre än b?

Det är så jäkla tråkigt när man kommer på "åh! DET ska jag bli!", och så fattas ett ämne för att söka. Kul på jul.


Glöm inte ögonbrynen.

Vet ni vad det fulaste som finns är? Omålade ljusa ögonbryn till mörk hårfärg. Jag dööööör fashion-döden varje gång jag ser någon med svart hår och blonda bryn. Fy fan. Skärpning!

Visste ni att ögonbrynen utgör ca 70% av ditt första intryck? Now you know.


Imorgon är det fredag.

Det ska bli så skönt att vara ledig i helgen. Vi har massor att göra här hemma - ute och inne.

Outside:
Kratta ihop lite kvistar efter häck-fixet.
Klippa gräset.
Tömma garaget på skräp.
Gräva ur växthuset.

Inside:
Flytspackla i tvättstugan.
Måla taket i tvättstugan.
Måla golvet i tvättstugan.
Städa övriga huset.

Nu får vi hoppas att fredagen flyter på smärtfritt, så att man kan arbeta i lugnan ro här hemma i helgen.

But first things first; god natt.


Ledsen..

Igår rullade lönen in på kontot, och snabb som jag är har jag betalat de flesta räkningar.

Och vad ska man säga?
Högen var stor denna månad.

Jag har precis blivit tvungen att avboka min tatueringstid. Fy satan vad det sved i hjärtat! Jag är riktigt ledsen just nu. Kul att gå omkring med en halvfärdig ännu en månad? Nej.


Morrn morrn!

Inatt har jag sovit riktigt dåligt.

Igår fick jag jätte ont i magen hemma hos Johanna, och det höll i sig när jag kom hem och skulle sova. Imorse väcker guzzen mig vid 05:30 typ, och därefter är det omöjligt att somna om för att 1) fiskmåsarna vrålar utanför och 2) hårbotten gör ont som fan efter förlängningen.

Så ni kan ju förstå att mitt humör inte är på topp idag. I need my beautysleep!

Att det dessutom är riktigt dåligt väder gör mig bara ännu surare. Trots att jag ska jobba 9,30-20,15 idag vill jag ju ändå känna att det är sommar!

Äh, vi skiter i sommaren. Vinter vår höst vinter vår höst... Fan va less jag är.


Långhårig!

Japp, ni läste rätt. Johanna har satt i 200 slingor i min skalle, 56cm långt. Feeeeels gooooood!

Om någon av er har köpt hår och vill ha det i satt, hör av er till mig. Johanna tar en 5hunka. Hon är utbildad frisör och riktigt duktig på förlängning. @tj0hanna


Växthuset.

Ikväll har vi måttat växthuset. 9,19kvm landade det på. Riktigt stort grönehus med andra ord!

Min plan är att gräva ut all jord som finns där nu, och lägga stenplattor istället. Jag kommer köpa stora(!) krukor att plantera i, samt ett litet bord och två stolar där inne. Kan man sitta och snaska gurka i växthuset. Mysigt va? (Haha..)

Det tråkiga med ett sådant stort växthus är kostnaden. Plattorna kostar typ 99kr/kvm.. Om dom är billiga. Och krukorna går väl loss på cirkus 500kr/st kan jag tänka mig. Ja ja, det får köpas pö om pö.

Att "renovera" ett växthus står inte högst upp på min spendera-pengar-på-lista direkt.


Inventering.

Denna vecka har mina snygga tjejer och jag påbörjat inventering av butiken. Vi har blippat en miljard produkter i lådor och på lagret. Imorgon kör vi det sista - butiken.

Jag kommer vara sååå glad när denna inventering är över. Hatar verkligen att inventera. Det finns så mycket annat roligare att göra på jobbet. Jag lovar.


Färskt hår.

Det var längesen mitt hår var nyklippt! Ungefär ett år sedan, typ. Vi tog bara nån centimeter, som tur var!

Visst ser det tjockare ut när de risiga topparna är borta? Färskt!


Klippning.

God morgon people!
Idag sov jag till 8, vilket inte alls är fy skam! Brukar ju vakna vid 6 när jag är ledig, så tänker inte klaga. Jag gjorde dock ett försök till att somna om... det gick inte.

Nu ligger jag och gäspar i soffan.

Strax ska jag sätta igång lite kaffe, spackla väggen i källaren (blivande tvättstugan) och sen dammsuga lite snabbt. Bra plan.

Vid två-tiden kommer Johanna hit, då ryker barret! Håret är så sjukt slitet, så 5cm måste bort. Minst! Usch, hemska tanke. Får sätta i löshår asap.

Frisörskan:


Långklänning!

Idag hade jag min älskade leopard långklänning från H&M! Tyvärr blev det en trött tråkig bild på mig idag. Jag har haft fullt upp, så hann inte posera för kameran i mer än en sekund.

Men frukta ej! Det kommer snygga outfitbilder in the future.


Jag har sagt det förr,

och jag säger det igen: JAG HATAR SPINDLAR!

Idag när jag kom hem från jobbet satt det en fet jävel och lurpassade på mig! Tur jag såg den i tid och kunde döda den, innan den dödade mig.

Fy satan vad nojig jag är nu. Kollar upp ner höger vänster upp höger ner vänster och runt runt runt.. Inga fler spindlar i sikte. Dock måste jag ruska sängkläderna innan jag kan sova. Att krypa ner med en spindel i sängen skulle ju bara vara too much! Då skulle jag fan dö. På allvar. Spindel-döden. Helt säkert.

Sökte på anticimex efter spindlar. Där står det klart och tydligt att dom är livsfarliga människoätare. Eller ja, om man läser mellan raderna, och det gör man ju alltid.


Måndag.

Idag har jag gjort mycket; En timmes övertid på jobbet, liten promenad, spacklat vägg, målat lister, lagat mat och duschat. Det tycker då jag var mycket. Mycket för en måndag.

Nu är jag trött:


The Cake Boss

Min nya favoriserie handlar om... tårtor! Det är helt sjukt vad duktiga dom är.

Jag gillar inte att baka. Eller laga mat. Eller blanda saft. Eller vara i köket över huvud taget. Typ.

Jag tror det har med förberedandet att göra. Att åka och handla, ta fram kokboken och bla bla bla. Städa efteråt!

Förutom att förbereda och städa, så tycker jag att det är roligt. Eller ja, den delen där man får äta - thats the good part.


Nu kastar vi in handduken för ikväll.

Mitt upp i allt bilande av golv, skottande av jord, bärande av stenar och rivning av väggar stannade vi upp och kollade omkring. "Här skulle vara ett perfekt relax rum" kläcker Tobbe ur sig. Både jag och micke höll med. Men vart skulle tvättstugan vara? "I pannrummet" fortsatte grabbarna.

Sagt och gjort.

Nu är pannrummet målat en omgång. En sväng till ska strykas, sen är det takets tur och därefter golvet. Snacka om impuls-jobb. Ett riktigt bra sådant! Eller nja, Tobbe och micke bar ut oljepannan, så för dom var det nog ett mindre bra jobb.. Trodde dom skulle dö av ansträngning faktiskt!

Nu är både jag och micke sviiiin trötta! Dags att sova. Imorgon ska jag till Söderhamn för att greja lite med bilen, och micke ska till Stockholm för att kalasa lite.


Still going strong!

Eller alltså.. Grabbarna håller fortfarande humöret uppe. Jag? Not so much. Är riktigt slut i kroppen efter all lastning av jord och sten. Fy fan.. Så jag har nu förflyttat mig till köket, det blir grillad kyckling till middag.


Hej då, källargolv!

Nu har micke börjat riva källargolvet. Inte allt golv, bara där vi ska byta avloppsrör.... Kul med hus hörrni!


Somliga går med trasiga skor.

Men inte jag ä! Jag använde mina nya skor idag. Lycklig som aldrig förr är vad jag är! Tusen tack igen till Ghaida som köpte dom i storstan och tog med dom till Gävle. Grymt!

Dåliga bilder, but you get it. Right?


Smarta lösningar.

Ibland händer det att jag och micke får riktiga snilleblixtar! Ni vet, såna där sjukt bra idéer!

För några veckor sedan fick jag just en sådan - snilleblixt.

Den här gången handlade det om köket. Närmare bestämt diskborsten och disktrasan.

När vi har renoverat hela köket och försöker få till det lite snyggt med inredning och grejer - då sabbar diskborsten och trasan hela grejen! Jag menar; hur snyggt är det när dom grejerna ligger framme all the time? Inte så väldigt snyggt. Men man vill ju ha det tillgängligt..

Hmm... What to do? BAAM!!
Det var då vi kom den genialiska idén att skruva fast en korg innanför sopkorgs-luckan. Smart va?

Nästa projekt är att köpa en infälld diskmedelspump. Hittar ju bara blanka rackare! Morr..


Micke flippar burgare.

Idag får det bli hamburgare till lurre! Mums!


RSS 2.0