Liten blir stor.

Devin är snart 4,5 månad och nu har vi börjat introducera lite mat. Banan, plommon, smörgåsrån och gröt har han smakat på. Banan och plommon är väl det som smakar bäst, antagligen för att det är sött?

Det här med att svälja annat än ersättning är något som verkar vara lite besvärligt. Vilket jag såklart förstår! Han har fått bättre kläm på det nu, men det ser fortfarande lite obehagligt ut. Det är beundransvärt hur jäkla mycket dom lär sig på så kort tid!



Nu undrar jag; när ska man börja byta ut vissa flask-mål mot typ... gröt? Just nu äter han ju bara nån sked av gröten, så jag har inte bytt ut nåt mål än, utan ger honom lite smakportioner mellan måltiderna ibland. Så att han ska få smaka och vänja magen.

Det är tammetusan inte lätt att vara förälder ä!

Om du inte har något snällt att säga, säg ingenting alls.
Postat av: Tanja Jakobsson

Hej! Min son är en dag yngre än devin och jag har precis som dig börjat lite smått med smakportioner 😊 Som jag förstått så är det vid 6 månader man byter ut amning/ersättning mot "vanlig mat" 😊 Tack för en fantastisk blogg!

Svar: Vid lite efterforskning såg jag också att det var vid 6 månader :) Men åh va gullig du är 😘😊
Elin Haglund

2015-10-13 @ 15:10:27
Postat av: Fia

Vi väntade rätt länge! Edda har ju oxå flaskats, känner igen det där med tryggheten i själva flaskan. Så då vill man ju inte bara rycka bort den tryggheten heller! Vi började inte "ersätta" mål fören hon var 6mån. Men då i början matade vi upp med ersättning ändå efter varje mål eftersom hon var ovan. Så tror inte du behöver stressa! Nu är hon 8,5mån å då ser det typ ut såhär:
Välling
Mellis- typ banan- ersättning
Vila
Lunch
Mellis typ smoothie-lite ersättning
Vila
Mellis- typ gröt och macka med leverpastej
Middag
Välling
Natti natti!
Som sagt, ger fortfarande ersättning. Tänker att hade jag ammat så hade jag gjort det lite emellanåt i denna ålder. Sen är han tokintresserad av maten så är det ju bara å köra!


Svar: Det är så skönt att få tips! TACK! Då fortsätter vi med lite smakningar till ca 6 månader 😊
Elin Haglund

2015-10-13 @ 18:58:14
Postat av: Sarah

Vidar åt inget före 6 månader, men det var ju såklart för att det funkade för oss. Alla är olika och behöver olika. Där började vi ge babygröt, och gu va dom kämpar😂 gosbarn! Sen några månader senare, typ kanske vid 9 månader(minnet då?) började vi ge vanlig havregryn ist. Vi typ smög in mat och frukt där vid 6 månader men ammade på samtidigt, inte helt lätt till en början men de släpper. Så gör det som känns passar er, är han intresserad kör på. Är han inte, flaskmata bredvid. Gå på din magkänsla bara 💛 då blir de rätt som de ska vara för er!

Svar: Ja, egentligen ska man väl strunta i alla andra och köra sitt eget race ☺️ Men man blir ju så osäker när man aldrig gjort nåt sånt här förr! 😋 Han gapade glatt efter banan idag iallafall 🐒🍌
Elin Haglund

2015-10-13 @ 20:35:41
Postat av: Amanda

Våran tjej är 6 månader och vi började ge nån matsked gröt vid 3,5-4 månader och de var ingen succé första gångerna men nu äter hon fulla portioner för glatta livet och även vanlig mat runt 5,5 månad .(så länge man har lite katrinplommonspure på 😂). Hon käkar grötfrukost sen vanlig mat till lunch (första målet vi bytt ut) sen mellis typ frukt eller ersättning och sen mat eller ersättning till middag och välling innan läggdags. Och är hon inte nöjd eller ci ska iväg tar vi fortfarande bara flarran med ersättningen med oss som vi garanterat vet att hon käkar. Men vi flaskmatat fortfarande med men byter sakta men säker ut då hon älskar mat 😊 så känn ingen stress du kommer märka på din lilla kille när de är dags 😃

Svar: Tack för att du delar med dig 😊👍🏼 Alltid nyttigt att höra hur andra gör eller har gjort :)
Elin Haglund

2015-10-14 @ 16:10:28

Skriv din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0