I ärlighetens namn.

Vet ni.. Jag tror att det är nåt som inte står helt rätt till i mitt huvud.

När jag är ensam om dagarna klarar jag inte av att åka någonstans. Blotta tanken på att ge mig iväg får magen att knyta sig och tårarna att krypa fram. Och jag kan verkligen inte förstå varför.

Det handlar inte om att jag inte vet hur jag ska göra. Jag vet precis hur jag fäller ihop vagnen, hur babyskyddet fungerar, hur man kokar vatten till termosen och hur man packar skötväskan. Jag vet även vart bilnycklarna är och hur man lägger i backen och rullar ut från gården. Dessutom kan jag vägen till mina vänner, min familj och till köpcentret jag hängde i dagligen förr.

Varför gör jag inte det då? Åker iväg och träffar folk? Det skulle sannerligen göra mig gladare än vad jag är idag, och Devin skulle nog tycka det var roligare att komma ut i en annan miljö.

Jag kan bara inte. Det går inte.

Och igår kära vänner, igår kunde jag sätta fingret på känslan! Många av er känner säkert någon som varit utbränd eller kanske har ni själv varit det. Om inte så får vi lära oss mycket om hur det kan vara. Personen i fråga kan inte ta sig ur sängen på morgonen. Den liksom kan bara inte. Och det handlar ju inte om att den inte vet hur man använder sin kropp och kliver upp, utan det är nån ångestgrej som ligger där i bakhuvudet och infekterat. Ni har säkert hört om den personen, eller hur? Ni kan säkert sätta er in i den personens mående, eller hur?  Well, SÅ känner jag.

Nu tar jag mig ju upp ur sängen och till och med ut på promenader.. Men att lämna huset och området - nej. Nej nej nej jag får panik. Om Micke är med så är det inga problem... men själv? Aldrig i livet.

Varför känner jag såhär? När ska det gå över? Jag har blivit någon som jag inte alls känner igen. This is not me and i hate it.

Om du inte har något snällt att säga, säg ingenting alls.
Postat av: Ida

Skulle du klara av att följa med mig och Kasper på en tripp till tex köpis i Valbo? Och öva lite :)

Svar: Då är jag inte själv, så då antar jag att det skulle funka :) Känns liksom så när jag tänker på iden att åka iväg! Gulliga du! ❤️
Elin Haglund

2015-08-17 @ 19:00:13
Postat av: Klalarin

Känner igen mig i det du skriver. Gick in i väggen i höstas och kunde inte heller gå utanför dörren.. Jag fick medicin (låg dos) och tog bokstavligen ett steg i taget tills jag vågade bege mig ut. Det känns hopplöst och eländigt men absolut inte omöjligt att ta sig ur, det går! Ta hand om dig!

Svar: Tack för att du delar med dig! Det betyder mycket att få höra andra som varit i liknande situationer.
Elin Haglund

2015-08-17 @ 20:36:12
URL: http://vitigaste.blogg.se/
Postat av: [Sarah]

Skit tråkigt tips nu, men du måste bara göra de den där första gången. Allra första gången själv. Svetten kommer rinna på ryggen. Du glömmer hur man byter blöja.. And so on and so on MEN nästa gång, klart. Och gången efter de inga problem! Sen blir de lättare å lättare och sen vet du inte hur du gör utan kiddon ist.

Gråt. Svettas. Men gör de. Imorgon!! Annars kommer du bli deprimerad.

Svar: I know... Måste verkligen komma ut och göra den där "första gången". Kommer säkert kännas skit bra efteråt!
Elin Haglund

2015-08-17 @ 21:20:49
URL: http://sarahlinnealarsson.blogg.se/
Postat av: Anonym

Var inte så hård emot dig själv, det kommer. Redan i det nya inlägget verkar det släppt lite, man får ta det en bit i taget och som du kanske märkte är det en jääkla boozt för självförtroende efter man tagit sig ut. Klart det är osäkert, alla situationer är ju främmande till en början med en liten bebis. Skulle tippa på att alla förstagångs föräldrar,främst, känner som du gör nu. Om någon månad kommer du skratta åt detta! 😊 hejja hejja!!

2015-08-18 @ 15:45:29
Postat av: Elli

När jag haft perioder med ångest har det ofta varit kopplat till sömnbrist, och det kan jag tänka mig att du har med en liten bebis? Din sambo kanske kan ta några nätter själv nu när han är ledig och du kanske till och med kan sova i ett annat rum bara för att få ett par nätters ostörd sömn. Tråkigt att inte sova med den man älskar, men det kan göra underverk! Hoppas du snart mår bättre!

2015-08-18 @ 17:14:58

Skriv din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0