1000kg oro har släppt från mina axlar!

Nu ska jag berätta om källaren.

Första gången vi fick stopp i avloppet så att bajs flöt runt i den dåvarande bastun var för typ två år sedan. Det var en sån fruktansvärd känsla! Uppgiven, ledsen, orolig. Varför köpte vi hus? Hur ska vi kunna byta detta? Vad kommer det kosta? Hur får vi bort allt avloppsvatten? 

Vi fick börja med att köpa en grovdammsugare för att få bort vattnet (och allt vad det innehöll..), för att sedan riva väggarna i bastun. Såhär såg det ut när vi var klara med det:

Efter att sita spolat rent i rören trodde vi att allt var back to basic. Oj vad fel vi hade..

Efter tredje eller fjärde gången det blev stopp tog vi hit en VVS firma som filmade inuti rören. Allt såg bra ut, förutom, ett "fel lut" på ett av rören. Perfekt. Nu förstod vi att det inte fanns någon annat att göra än ett halvt stambyte. Just perfect..

Vi bilade upp golvet i bastun och i tvättstugan (som nu har fått flytta till ett annat rum, som ni vet). Och sen har det inte hänt så mycket mer..

Ni vet, man säger "snart" hur länge som helst. Jag tror att det såg ut sådär i säkert sex månader - minst.

Men så en dag fick vi eld i arslet och bilade upp resten av golvet (för att dra rör till kommande toalett, dusch och handfat), och simsalabim kom en rörmokare hit och bytte allt. Och igår gjöts golvet.

Nu slipper vi någonsin (peppar, peppar!) oroa oss för bajs i källaren igen. Det känns som om ett ton av oro har släppt från mina axlar. Så himla skönt!! Nu är det bara resten kvar. Badrum here we come!!
Om du inte har något snällt att säga, säg ingenting alls.
Postat av: mamma

Inga SPINDLAR?

2014-03-19 @ 06:55:56

Skriv din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0