Minicross.

"Fiddy eller minicross, är en motorsport som sker med små motocrossmaskiner, (ursprungligen tillverkade för barn mellan 3-8) som körs av vuxna och ungdomar. I Sverige har finns en nationell fiddyorganisation som heter Svefi, Svenska Fiddyföreningen. Varje år hålls det tävlingar runt om i Sverige, bland annat Edgegames, BadBoyzRacing Mini Thumper och TV-crossen. Sporten är inspirerad av både motocross och BMX. Banorna är som regel en mix av motocross, supercross och BMX. Allt i format för att passa minicross.

Uttrycket Fiddy kommer från motorcyklarnas ursprungliga motorvolym, 50 ccm, och är ett slangord på engelska för "fifty", det vill säga "femtio".

Det är förbjudet att köra fiddy på gatorna."

Texten ovan är hämtad från Wikipedia. Jag tänkte att det är väl inte alla som vet vad en fiddy är för något?

Nåja..

Igår efter jobbet åkte jag och micke ut och körde på en bana. Jävlar vad roligt det var! Första varvet gick väldigt sakta för min del. Men efter varje varv man kör tuffar man på sig! Och vips så gasade jag lite för mycket och höll på att flyga över styret när crossen landade efter ett hopp/en kulle. Kul!!!

Idag blir det dock inget åka.. Vi har saker att pyssla med här hemma, plus att micke åker ner och jobbar redan idag. Me dont like.

Här kommer bilder på micke från gårdagen:


Om du inte har något snällt att säga, säg ingenting alls.

Skriv din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0