Pallar inte!

Det spelar ingen roll om Devin somnar 18 eller 21 - han vaknar mellan 05 och 06 ändå! Med flera uppvak (i vanlig ordning). Dessutom har han börjat vara vaken en stund mitt i natten. Pigg och på bushumör.

Jag.pallar.inte! Vad gör vi för fel liksom?!

Det ska bli så skönt när Micke inte behöver köra på med köket efter jobbet och på helger. Så att jag får lite hjälp med Devin. Att kliva upp i ottan och veta att jag ska vara lekledare tills det är natti natti, det skapat liksom lite ångest. Jag visste ju att det skulle vara så här hela februari.... men det är inte lättare för det.

Igår gav jag upp vid gröten också. Efter att ha parerat fäktande små händer kände jag bara "MEN ÄT SJÄLV DÅ FÖR I HELVETE SÅ FÅR VI SE HUR BRA DET GÅR!"


Nej. Det gick inte så bra. Som jag visste. Mamaaaaaaaa knows best!

Fjärilar i magen!

Varje gång jag kryper ner i sängen intill min bebis, lägger jag min hand på hans rygg och min mun vilar tätt mot hans hjässa. Närhet. Och tammetusan varje gång pirrar det av kärlek i hela kroppen! Jag är så tacksam att det var just Devin som låg inne i magen och väntade på oss. Älskade unge.



Just ikväll mår jag rätt bra. Jag har suttit i vardagsrummet utan tvn på och tänkt. Tänkt på hur lycklig jag faktiskt är! Fler sånna här positiva-tankar-kvällar, tack. Dock gärna i sällskap av min Micke. Stackarn sliter på i huset till sena timmarna.. Drar till jobbet 06:15, och kommer hem framåt midnatt. Men snart är det över och vi sitter i vårt nya hus. Tillsammans. Positiva. Lyckliga.

Kalas och städning.

Vi var iväg på kalas tidigare idag. Smörgåstårta och kakor, mmmmm! Hade lätt kunnat käka hela tårtan själv. Eller kanske inte lätt, men jag hade absolut klarat uppgiften! Yummy in my tummy!

Devin hade så himla roligt med sina kusiner. Först när han bara satt och iakttog dom i deras vilda lek, och sen när han fick vara the center of attention!


Skjutsades runt som en liten prinsessa! ...sen ville han skjutsa. Älskade gobit!

Efter kalaset kom pappa Håkan och Outi och barnvaktade Devin medan jag och Micke åkte till huset. Efter rivning av väggen var det damm och smuts i typ hela huset!!! Så det tog jag hand om i tre timmar. Nu är det rent och fint. Typ fint.

Gardinerna! Har ju glömt visa er! Vill ju helst visa en bild i dagsljus, men äh, man kan inte få allt.

Och en bild på inglasade altanen kan ni få:

Tror att det är 50 kvm, more or less. Helt underbart! Längtar tills vi vinner pp triss och kan köpa nya möbler.

Nu är det dags för en sen middag! Hej då.

Sömn.

Ge.mig.styrka! Alltså, att inte få tillräckligt med sömn tar knäcken på mig. Detta har pågått i snart 9 månader, så man kan tycka att jag borde vara van.. Im not.

Devin lägger sig mellan 18-19 på kvällen. Han vaknar mellan 05-06. Om han då sovit hela natten? He..he..he. Inte en chans. Minst tre gånger har han vaknat. Då får han en skvätt ersättning och somnar om. Ja, vi har turen att slippa vara vaken längre stunder, men alltså.... Nej, jag finner inga ord. Avbruten sömn är fotfarande avbruten sömn.

Många säger att vi borde "ta fighten" och vänja av nattmålen. Tro mig, vi vet att han inte behöver käka på nätterna. Med tanke på hur lite han dricker förstår vi att han inte är hungrig. Det är tryggheten av flaskan han vill åt. Jag orkar bara inte ta den där fighten. Speciellt inte nu när Micke jobbar dygnen runt, och jag är..lite lätt nedbruten. Var sak har sin tid, och det är inte tid för operation Ingen Flaska nu.

Vi har provat ge vatten, men så lättlurad var han inte. Och att inte ge honom flaskan.... hur får man honom att lugna ner sig? Han vaknar och blir helt crazy - tills vi stoppar in flaskan i hans kakhål.

Och så är man gravid på detta. Fantastiskt!

Tur att han är världens goaste lilla pojke. Älskar honom över allt annat! Vackraste skruttis. Annars hade jag fan inte pallat.

Busunge!

Och såhär såg det ut när vi precis vaknat:

Pappa och kissen på golvet, sovandes.

Nej, nu är det hög tid för frukost! 

Mmmm, som i morotskaka!

Igår var Stina och Penny här. Så roligt att se hur Devin och Penny leker med varandra. Eller nja, skulle inte kalla det lek kanske.. men någon form av kontakt ser man ju att dom har. Spanar på varandra, vill ha varandras leksaker, och låter någon så ska den andra också låta. Dom förstår nog mer än man tror, dom små liven.

Jag längtar till sommaren då dom (förmodligen) springer runt på gräsmattan ihop! Så glad för att jag har träffat så många nya fina vänner sen jag fick Devin. Stina kände jag sedan innan iofs.. Devin kommer ha så många små polare under sin uppväxt. Me like!

Stina hade med sig morotskaka till min stora förtjusning! Det var jätte längesen jag käkade sån, så det satt fint!
Visst var den snygg? Stina är lite av en expert på det här med att baka!

Väggen är bortaaaa! Jippi!

Idag skippade jag huset och höll mig hemma istället. Eller ja, det var väl kanske inte hela sanningen.. Åkte faktiskt till Ikea imorse, men bröt ihop i bilen på parkeringen så fick lov att åka hem igen. Gråtandes.

Nu undrar ni säkert varför.
Tro mig - det gör jag med. Vissa saker kan man bara inte sätta fingret på. Hur gärna jag än önskar att jag kunde. För det hade vart så mycket lättare att arbeta på att må bättre, om man visste vad som behövde arbetas på.

Anyways.

Micke och svärfar rev ner hela väggen idag! Det blir så sjukt bra!


I veckan ska Micke fixa med en vägg, och sen byta innertak och dra ny el i samband med det. Sen ska det läggas golv. Och sen ÄNTLIGEN är det dags att sätta in köket.

Tror ni vi hinner innan 1 mars? 🙈😅

Kärleken, den kärleken.

Imorse lämnade vi hemmet klockan 9, Devin stannade med sin farmor. Första stoppet var byggmax och nästa stopp var Valbohuset.

Nu är nästan all vägg borta. En liiiten bit kvar som ryker imorgon. Det tar längre tid än väntat eftersom det både är timmer och tegel som ska rivas ner och städas bort.



Svärfar är fortfarande övertygad om att den inte är bärande. Men vi tar inga risker. En limträbalk är inköpt och för att göra en snygg finish kommer det bli spotlights under den, som lyser på köksön. Det blir jätte bra! Safe and snyggt.

Klockan hann bli 17:30 innan vi rullade hem igen. Och vid den tiden saknade jag ihjäl mig efter min lilla korv! När vi kom hem och han sträckte sig mot mig....den kärleken alltså.. Jag tog han i min famn och jag började GRÅTA. Jisses, hur ska det gå den dagen han börjar på dagis? Känslorna tog liksom över helt och jag kunde inte kontrollera tårarna. The power of love.

När jag hörde folk prata om den där gränslösa kärleken man skulle komma att känna för sitt barn trodde jag inte på dom. Micke kommer alltid vara nummer ett, tänkte jag. Eehhh, jo, tjena! Devin toppar listan alla dagar i veckan. Även de dagar jag han driver mig till vansinne. Hur ska kärleken räcka till ännu ett barn?! 

Kvällen.

Herrejisses vad klockan är mycket. Snart 23! En annan brukar ju ha hunnit sova ett par timmar vid det här laget.

Anledningen till denna sena kväll är (som jag skrev tidigare); renovering.

Micke och hans farsa har börjat rivit den där väggen som såg väldigt bärande ut. Svärfar är övertygad om att den INTE ät bärande, medan Micke är lite mer tveksam. Tyvärr finns inga ritningar. Vi kommer nog inte vara så våghalsade att vi chansar, utan sätter upp en limträbalk för säkerhetsskull.

Timmervägg. Snacka om gediget arbete! Massivt trä och inåthelvete med spik!
Väggen som rivs är den mellan hall och kök. Slänger in en bild från visningen:
Kommer bli grymt!

Och själv har jag ägnat mig åt målning. Tog inget kort på det, men tog istället detta:
Jag står i trappen och fotar.

Soffan ska (när vi vinner på lotto) bytas ut mot en mysigare. Helst vit. Typ lantligare. Romantiskare. Tänk Ektorp från Ikea, fast snyggare. Men än så länge kör vi på Man tager vad man haver.

Nu är det verkligen dags att sova. Natti!

Sushi in my heart!



Det var så himla skönt att Mathilda kom hit. Att få både sushi och skvaller gjorde susen! För tillfället. Igår semla med Ida, och idag lunch med Mathilda. Behövligt.

Vi åkte ut och kikade på huset också!
Mathilda tog en bild på tavlorna jag har satt upp på övervåningen. Älskar dom!

Nu kommer strax svärföräldrarna hit. Barnvakt och bärande-vägg-vakt ska dom vara i helgen. Så ikväll ska jag måla klart rum 1, och stryka första omgången i rum 2.

På återseende!

Friends.

Mathilda kommer hit med sushi. Ett steg närmare ljuset, helt klart!

"Det blir aldrig så mörkt att det inte ljusnar igen" som min mormors mamma sa.

❤️

En sån dag.

Den när man lägger sig i soffan medan barnet sover, och bölar. Den är jobbig.

Så himla deppig nu.

Jag har känt det länge, men nu kunde jag inte hålla tillbaka längre. Mår uppriktigt sagt jävligt dåligt nu. Hade mer än gärna käkat mina stämningshöjande mediciner, om det inte vore så att jag är gravid.

Fan jag pallar inte denna ångest! Denna depression! Detta jävla mående! Usch, låt mig va dumma känslor!!!

Har ni något tips på hur man kryper upp ur det svarta hålet? Gärna på ett snabbt sätt.

Gardiner.

Igår åkte vi en sväng till huset. Micke skulle riva lite på köksväggen, och jag ville sätta upp gardiner på övervåningen!

I vårt hus idag har vi inga gardiner. Typ. Vi har rullgardiner som gardiner. Ser ungefär ut som hissgardiner. Potäjto potato. Så nu när vi flyttar var jag sugen på nåt annat, nåt mysigare. Det fick bli en gardinskena i taket! Tyg från tak till golv; Mycket gardin, mycket mysigt.


Gardinerna köpte jag på Ikea för 29kr/par. Sen sydde jag fast ett veckband på dem (15kr/310m). Med andra ord; billigt billigt. Typ 130kr totalt.

Egentligen vill jag ha andra gardiner, men här fick jag prioritera. Antingen pungade jag ut närmare tusenlappen för tyg, eller så åkte jag på Ikea. 

Till er stora besvikelse tog jag inga bilder igår när de var uppsatta! Men jag vet - hur fasen kunde jag glömma?! Ni kan få se bilder från annonsen istället:



Vilken cliffhanger va?!

RSS 2.0