Babysim!

Idag var vi alla friska, och då stod det babysim på schemat! Jag var löjligt nervös innan. Dels över petitesser så som vart man kunde ställa vagnen och hur duschutrymmet såg ut, men även lite större grejer så som ATT JAG SKULLE TAPPA HONOM!

Jag hade tänkt strunta i babysim just på grund av rädslan för att tappa honom.

Jag vet inte varför jag tror att jag ska göra det? En teori jag själv har är pga en dröm. Strax efter att min lillebror Markus dog i cancer 1,5 år ung, drömde jag just det - att jag tappade honom. Han gled ur mitt grepp och sjönk ner i mörkret.. Fy fan vilken obehaglig dröm! Mardröm.

Idag känner jag mig stolt att vi (jag) vågade bada med Devin! Och precis som alla sa så tappade jag honom inte.


I början var han lite fundersam, men mot slutet plaskade även han för fulla muggar! 

My heart skipped a beat.

Igår när Micke kom hem drog jag ner på stan (som sagt) och mötte upp Lotta och Mahilda för en sushi. Efter sushin blev det en lååång fika på waynes. Så himla trevlig och mysigt! Jag hade sagt till Micke att det förmodligen inte skulle bli senare än 20:00, så när han började sms att han längtade efter mig och undrade när jag kom hem misstänkte jag ingenting.

Jag skrev "går snart till bilen" i typ en timme. Men det var ju så svårt att slita sig från fikadejten. Dessutom hade ju micke varit på fest i stockholm i lördags, och då tyckte jag att han kunde känna på hur trökigt det är att vara själv hemma.
 
När jag tillslut kom hem 21:30 tyckte jag att det luktade tända ljus. Åh vad mysigt, tänkte jag, han har tänt lite ljus, sött! Men nej, inga ljus var tända. Märkligt. Ja ja, tänkte inte mer på det utan sprang in på toaletten eftersom blåsan höll på att brista.

När jag kom ut från toaletten kom Micke och kramade mig och satte på mig en ögonbindel. What? Jag fnissade när han ledde mig ner till källaren. Vad håller du på med, fnittrade jag.
 
Nere i källaren hade han tänt massa ljus, det stod stora rosor i vitt och rött på bordet, och dessutom choklad hade han köpt. "Jag har inte haft tillfälle att tacka dig för att du är en sån underbar mamma och en underbar person, och för att du födde vår underbara son. Jag älskar dig." Jag blev så himla glad! Vände mig om och skulle krama honom när han tog fram asken..
 
VIll du gifta dig med mig?
Herregud. Ja. Ja! Ja, för tusan! Som jag hade längtat efter den frågan! Längtat efter att svara Ja.
 
Och ringen. Jisses, ringen. Den var ju så fin så att jag dog lite! Snacka om att han känner mig. Dessutom passade den perfekt! Lite tight just nu, men jag har ju lite övervikt så den kommer sitta klockrent sen.
 

Inte undra på att han frågade när jag skulle komma hem. Tänk så nervös han ska ha vart! Älskling.

Ica Maxi.



Jag hade glömt bort att denna tröja hängde i Devins garderob! Den passade fortfarande, som tur var. Från zara.

Idag har han på sig leggings från Ica Maxi! Så himla roligt att shoppa mat nu för tiden, när det finns kläder på mataffärn. Hehe. Strumporna är också därifrån, kostade 60 spänn för två par.
99 pix!

Just nu sover min sjukis. Väldigt mycket sovande har det blivit de senaste dagarna.. Usch, önskar att jag kunde vara sjuk istället för honom!

Ikväll ska jag käka sushi med Lotta och Mathilda, men det känns faktiskt inte bra att lämna Devin. Fast han har ju sin pappa faktiskt. Världens bästa pappa. Men jag tror alla morsor där ute förstår hur jag menar..

Lilla hjärtat.

Devins hals är värre idag. Han är så hes att jag nästan tror han kommer tappa rösten snart. Dessutom låter han tjock i svalget, är lite snorig och hostar. Men han har ingen feber.

Jag ringde HC imorse eftersom jag läste att om bebisen var hes OCH hade hosta skulle man kontakta dom.

Sköterskan sa att så länge han äter som han ska, och inte har någon feber så behöver vi inte komma in. Dom kommer ändå inte göra nåt åt saken. Det kändes väl bra att han "bara" är förkyld.... Men det skär i mammahjärtat när jag inte kan göra något för att lindra detta.

Förutom att han är hes och hostar och är lite snorig så är han ändå pigg och glad, tycket jag. Mammas hjälte.

Puss puss puss på min lilla sjukling!

Inget babysim idag..

Imorse när vi vaknade var Devin väldigt hes. Jag kände direkt att kombon hes + glansiga ögon + snor + röda kinder inte skulle bli bättre efter ett bad. Han hade ingen feber, men jag kände ändå att det var bäst att stanna hemma. Jätte tråkigt, men ännu tråkigare hade det varit om Devin blev sämre.

Morsan och brorsan kom hit vid 11, så Devin har fått busa med dom två under dagen medan jag dammsög och skurade golven. Såååå skönt att få det gjort! Var typ en evighet sedan sist.

Morbror Patrick.

Nu är klockan halv tio och jag bloggar från sängen. Devin ligger till höger om mig, och guzzen till vänster. Myspys! Micke är i stockholm, så detta blir första natten vi är själva (sedan Micke började jobba hemma). Det känns lite jobbigt faktiskt. Saknar honom redan!

Nej, nu ska jag blunda och få lite sömn. Devin brukar vakna runt tolv-tiden för mat, sedan somnar han om till fyra, äter, somnar om, och vaknar typ klockan sju. Och vid sju är det dags att starta dagen. Lite tidigt för min smak, men det kunde ha vart värre. Som sagt; dags att passa på att få lite sömn.

God natt!

Hej då ryggen!

Den senaste veckan har min rygg ballat ur.. Det gör ont och låser sig i svanken. Sådär så att man skriker rakt ut och sedan blir förvånad att det var en själv som skrek. Ni fattar känslan va? Mm, ont!

Idag skulle vi ut och få lite frisk luft en sväng, och eftersom vagnen inte är ett alternativ drog jag på mig selen och knatade ut...


Ryggen höll väl i si sådär 10 minuter innan jag fick gå in med gråten i halsen.

Knäcka eller massera? Det är frågan.

Avundsjuk!

Imorgon åker Micke till Stockholm på inflyttningsfest. Vi båda är bjudna, men jag känner inte att Devin är redo för att lämnas bort än. Några timmar, absolut! Men inte över en natt, och speciellt inte om vi befinner oss i en annan stad. Så jag drog tydligen nitlotten och får stanna hemma.

Det var så längesen jag fick känna mig snygg och fresch! Hade ju mer än gärna åkt iväg på lite festligheter faktiskt..

Jag skulle ljuga om jag sa att Micke gärna får åka och roa sig, bo på hotell och ha kul. För fan. Avundsjukan är verkligen ett faktum! Haha! Speciellt efter denna vecka då jag typ tagit hand om Devin själv (mitt beslut), eftersom Micke har varit sjuk. Eller iallafall sämre än mig.

Så. Ja. Jag är väl ganska bitter. Bitter över att han kommer ha jävligt roligt, prata med andra VUXNA människor, klä upp sig, och jag kommer.....vara hemma med Devin.

Gud, vad hemskt det lät. Jag älskar ju såklart min lilla bebis, men jag har inte varit ute på galej på minst ett år! Jag vill ocksååååå! Har bokat in 7 november med Ida iallafall, så snart är det min tur.

Hur skulle ni känna? Skulle ni vara glad för er sambos skull, eller skulle ni tycka att han minsann också kunnat vara hemma? Ge mig ärliga svar nu.

Sen vill jag bara tillägga att under normala omständigheter så skulle han absoluuuuut få åka iväg och partaja utan att jag skulle höja några ögonbryn. Han ska tillexempel ut här i Gävle nästa helg, och det är liksom nemas problemas. Tror just detta handlar om att vi BÅDA var bjudna..

Tillägg nr 2. Detta har INGET med svartsjuka att göra. 

Sjukstuga.

Igår åkte Micke hem från jobbet eftersom förkylningen blev too much. Jag förvisade honom till gästsängen eftersom jag inte är sugen på att bli mer sjuk och eftersom jag inte vill att Devin ska bli sjuk. Dessvärre tror jag att vår lillkille har blivit smittad ändå.. Glansiga ögon, grinig och lite snorig. Stackars bebis.

Micke är hemma idag och ligger fortfarande och sover. Jag förväntar mig ingen hjälp idag med Devin, utan Micke måste fokusera på att bli frisk så fort som möjligt! Så därför får han ligga i garderobsrummet på gästsängen med datorn, alvedon och snorpapper hela dagen.

Devin sover nu igen och jag sitter med en kopp kaffe framför gårdagens avsnitt av Paradise Hotel. Yes i know - förnedringstv. Men det är ju så roligt!

Älskade skrutt!

Att få vara med Devin varje dag och se honom utvecklas är verkligen kul! Varje dag är det något nytt. 

Ni minns ju att han vände sig från rygg till mage några dagar innan han fyllde 3 månader? Eller hur? Bra. Men tvärtom vill han inte. Inte med flit iallafall!

Nu, 1,5 månad senare, kan han fortfarande inte vända sig från mage till rygg.. MEN, däremot kan han åla sig framåt. Herrejisses alltså. Den där ongen kommer springa ifrån mig när han är typ....6 månader! Nä, men det är ju ruskigt tidigt att ta sig framåt innan han är 5 månader liksom. Vi får se hur gammal han är när han kryper.

Busråttan!

Liten blir stor.

Devin är snart 4,5 månad och nu har vi börjat introducera lite mat. Banan, plommon, smörgåsrån och gröt har han smakat på. Banan och plommon är väl det som smakar bäst, antagligen för att det är sött?

Det här med att svälja annat än ersättning är något som verkar vara lite besvärligt. Vilket jag såklart förstår! Han har fått bättre kläm på det nu, men det ser fortfarande lite obehagligt ut. Det är beundransvärt hur jäkla mycket dom lär sig på så kort tid!



Nu undrar jag; när ska man börja byta ut vissa flask-mål mot typ... gröt? Just nu äter han ju bara nån sked av gröten, så jag har inte bytt ut nåt mål än, utan ger honom lite smakportioner mellan måltiderna ibland. Så att han ska få smaka och vänja magen.

Det är tammetusan inte lätt att vara förälder ä!

Jäkla tuttar!

Inatt har Devin sovit otroligt oroligt. Han har vaknat typ varannan timme - otröstlig. Det enda som funkade var flaskan. Suck.

Så vi har sprungit fram och tillbaka mellan köket och sovrummet. Det är sånna här gånger som jag önskar att amningen fungerade!

För hungrig, det var han inte. Han drack typ 20-30ml innan han vände sig till sidan och somnade om. Det var bara den där tryggheten av flaskan han ville åt, antar jag.

Nu sover han igen och jag har passat på att käka frukost - och även provat min nya baddräkt! Den döljer lite av mammamagen och det tackar jag för! Dock kommer jag inte babysimma i denna, tror jag. Känns som att axelband är att föredra när man ska bada med en bebis. Är inte sugen på att flasha tuttarna det första man gör.

Fyndade på H&Ms rea.

God morgon!

I helgen har min hals fuckat upp.. när svalde jag taggtråd liksom? Idag är den iallafall mirakulöst nog bättre! Dessvärre har Micke blivit dålig, och jag hoppas verkligen att Devin slipper bli smittad. Vi ska börja på babysimmet på lördag och det vore ju så tråkigt om han var sjuk!
 
Just nu sitter jag i soffan och kikar på Nyhetsmorgon medan Devin sover. Jag har väl inte så mycket annat att uppdatera om, tyvärr. Ingen inspiration alls till att blogga faktiskt.

Pizza och öl.

Igår kom Linda hit med Mio, och vi käkade frukost och myste. Devin däremot, han myste inte ett skit han.. ingenting förutom stoj och stim dög. Suck. När Linda åkt hem tog jag fram ergon, då blev han tyst iallafall.
Trött morsa, haha..

Micke kom hem runt halv fem-tiden, och då hämta vi pizza som åts i gott sällskap hemma hos Ida och Otto! Vi stannade och såg fotboll, drack ett par öl, och skrattade hysteriskt. Devin somnade mitt på golvet.

Kom hem strax efter midnatt. Jisses vilken trevlig kväll!

Härliga höst!



Devin blev såklart hysterisk i vagnen, så då åkte ergobabyn på. Den kom på posten redan igår, hurra! Han gillade inte att sitta mot mig (tror han var för långt ner? kan man ställa in det?) men att vara vänd utåt och få sitta och spana gillades skarpt!

Förresten. Gud så vackert det är ute nu. Jag gillar hösten!

Ergobaby.


Idag hälsade vi på hemma hos Carro och Alicia. Ungarna visade INTE sina bästa sidor, och Sofia som kom utan barn flydde snabbt fältet haha. Efter lite käk var dom nöjdare och vi bestämde oss för att gå till Ica Maxi...

Visst har jag sagt förr att Devin hatar att åka vagn? Ja? Precis. Efter att ha burit honom och lagt ner honom i vagnen om vartannat sa jag till Carro att "det här funkar ju fan inte! får jag nycklarna så går jag tillbaka!" MEN då hade hon med sig deras Ergobaby som jag provade.


Och HALLELUJAH barnet somnade nästan på en gång! Vilken fantastisk bärsele alltså! MYCKET bättre än babybjörnen där stackars ungen får all tyngd på skrevet. I denna satt han som en groda. Sååååå nu har vi klickat hem en egen. Allt som underlättar vardagen = värt pengarna.

Hemma igen visade barnen sina bättre sidor. Det tackar vi vuxna för som hade köpt med sig thai-lunch hem!



Alicia är helt kär i Devin (och alla andra människor som går inom bebis-kategorin) och klappar honom så försiktigt. Extra sött är det när hon blir helt i extas efteråt och tjuter "oooohhhh!" och typ skakar 😂 Haha!

Nej, nu ska jag borsta gaddarna och tvätta ansiktet innan det är god natt för idag.

Helgen!

I lördags drog lilla familjen till Söderhamn för att hälsa på lite släkt. Vi började hos min mormor där det bjöds på riktig lyxfrulle!

Nybakta rosenbröd, skinka, ost, ägg, grönsaker, juice och KAFFE. Sjukt gött! Åt så att jag höll på att smälla av.

Devin fick smaka gurka för första gången! Såg ut som att han inte hade gjort annat än att suga på gurka i hela sitt liv...för någon rolig reaktion fick man ju inte.

Efter frukosten åkte vi till Mickes mor och far. Där bjöds det på middag, och Devin var en stor kille och satt i matstolen (en stund).
Koncentrerad på bollen han fick av mormor.

Vi bestämde oss för att sova kvar hos svärföräldrarna. Dagen efter åkte vi och hälsade på min "pappa". Så jäkla skönt att få andas frisk östanbo-luft! Att promenera i skogen bland hästhagar, myrstackar och fåglar som kvittrar var som balsam för själen.
Jag älskar att bo i stan, men då och då drömmer jag om ett liv på landet.

4 månader idag!



Idag blir vår lilla busunge fyra månader! Det är även idag som jag och Micke har varit tillsammans i sex år. Vilken jäkla dag hörrni! Hur vi firar? Tja, jag och Devin började med ett besök på BVC och sen har det inte hänt så mycket mer..


Det gick bra på BVC. Devin väger nu 8080kg(!) och vi måste byta ersättning. Fortsätter han vara så här hungrig kommer han se ut som en heffaklump på riktigt! Han ligger dock inte över "tung för sin ålder"-kurvan än, så jag känner mig inte så orolig. Han springer bort det där sen. Och vafan, inte tycker då jag att han ser speciellt "tjock" ut?! Ja ja, bäst att lyda bvc-tanten och mata honom färre gånger per dag (hur nu fasen det ska gå till..).

RSS 2.0