Julfeeling?

Imorgon är det julafton. Helt crazy. Jag har verkligen NOLL julkänsla i år. Kanske beror det på det varma vädret? Kanske på att jag är mammaledig och inte har nån som helst koll på dagarna? Eller så kanske det beror på att vi inte har julpyntat nåt här hemma. Hur det än ligger till så är det tråkigt.

Vi kommer åka, som vanligt, till mormor på grötfrukost. Därefter åker vi till "pappa" och käkar julmat. Sen drar vi hem till Gävle igen och sover. På juldagen åker vi hem till Mickes syster och firar lite jul där. Ett evigt åkande, och pusslande. Nästa år kommer vi inte röra på oss ett skit! Då har vi så pass stort hus att folk får komma till oss.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig. Devin, Micke och brorsan sover sen 1,5h tillbaka. Endast tomten är vaken. Haha, ja, jag är ju en jävla tomte så det passar ju bra.

God jul på er! Hoppas ni har bättre feeling än mig!

Mammaträff.

Idag träffades "mamas boys" hemma hos Kicki! Såååå roligt att få se deras nya hus! Ett hus som jag och Micke först var sugen på. Riktigt mysigt, och fint redan nu - bara två veckor efter inflytt. Nu längtar jag ännu mer tills vi får nyckeln till vårt nya hus!!

Det bjöds (som vanligt) på lyxfrulle. Mums! Färskt bröd med olika pålägg slår väl det mesta?! Till och med lindas kladdkaka. (Okej, det där var ett ljug)

Nu har jag nyss duschat och sitter under värmefilten i soffan. Mår inte riktigt helt hundra idag. Frusen utav helvitte! Micke och brorsan sitter på golvet med Devin. Guzzen la sig nyss 15cm från Devin och ville bli klappad av Micke. Helt sjukt hur hon vågade det?! Stack dock illa kvikt så fort Devin kom nära. Närmare.

Nej, nu ska jag fokusera på la familia!

Mommo.

Idag var Devins mormor här och hälsade på. Förutom massa bus hanns det även med lite mys.

Devins mage börjar återgå till det normala. Thank god! Dock fiser han värre äggmökar än den fullvuxnaste karln! Hua! Måtte det gå över snart, annars kan vi nog inte sälja huset! Haha!

Och apropå huset.. Yes, det är sålt. Efter en budgivning som gick upp, och sen ner. Tycker fan att bud borde vara bindande. Nåja, girighet är en synd och vi går ju faktiskt med vinst. På lördag kommer köparen hit och kollar runt lite. Kommer kännas lite märkligt, men äh, sånt är livet! Vi ska även fråga om han vill flytta in tidigare. Det vore nämligen GULD! Jag vill flytta så jävla fort det bara går. Gud så jag längtar!

Once in a lifetime, typ!

Skulle iphone vara sköra? Inte tåla stötar? Eller vatten? Struntprat!
 
I fredags(?) när jag mådde som en påse skridskor hade jag ställt en hink med vatten & skurmedel i bredvid soffan. Bra tänkt, eftersom kräkan låg konstant i halsen. Mums. One problemo... yrslig + instagram = oh no.
 
Innan jag visste order av det jonglerade jag med mobilen och BLUPP rätt ner i hinken.
 
FUUUUUUCK! Fortare än fortast fick jag upp telefonen ur vattnet, sprang in på toaletten, slet av skalet och började föna telefonen (eeehhh...?). Stängde sedan av den i 1,5 timme. And you know what? Den fungerar fortfarande!
 
Helt sjukt att den inte gick sönder. What are the odds liksom?

Laktosintolerant.

Ringde nyss till BVC, och fick höra att barn kan bli "tillfälligt laktosintoleranta" efter en magsjuka. Jahapp, inte så jäkla konstigt att bajset sprutar i sånt fall! Lillen får jag både ersättning och gröt som innehåller mjölk. Dessutom rekomenderade hon att köpa madroppar (typ semper) för att få lite bra bakterier för magen.
 
Så idag blir det storhandling på apoteket! Måtte han gilla dessa mjölkfria alternativ... jag har inte så höga förhoppningar (fast det ligger ju i min negativa natur att tänka på det värsta i första hand.) men man kan ju hoppas att det går ner iallafall.
 
Vi andra är väl typ friska, skulle jag väl våga säga. MIcke har dock blivit förkyld istället, och dragit med mig på det tåget. GAAAAHHH måte vi vara friska till julafton alltså!

Hjälp!

Hej alla glada stalkers! Nu vill jag ha alla era tips och tricks om hur man "stoppar" diarre hos barn!

Idag är det femte dagen för lillen med vatten-bajs. Vi ger vätskeersättning då och då. Han äter som vanligt (vilket är gröt, ersättning och lite "vanlig" mat). Han har fått rårivet äpple och blåbärspure. Gossen är pigg och glad i övrigt! Ingen feber, inte ont i magen, inte slö och heller inte nedstämd.

Hur får vi stopp på denna diarre?! Och när bör man kontakta sjukan? Jag pratade med Devins BVC sköterska innan helgen, och måste nog ringa henne imorgon också för att höra vad jag kan göra för att hjälpa min prins.

Busar med pappa.

Febertopp.

Inatt har jag sovit på soffan medan mina älsklingar sov i sovrummet. Better safe than sorry! Eller nja, sovit och sovit? Sämsta natten på länge faktiskt! -och då har vi en sexmånaders bebis här hemma. Ni förstår då att natten var världelös? Mm.

Runt 02-tiden tog jag tempen och den visade 37,9. Så hög temp har jag inte haft på...ja....i dont remember? Nu kanske ni där ute tänker att äsch, det var väl inge högt? Well, ligger man på 36,2 i vanliga fall så jo, då känns det i kroppen.

Att ta en alvedon var bara att glömma.. Mina senaste försök hade ändå resulterat i att de kräkts upp. Bord fan ha köpt hem suppar!, kom jag att tänka på såhär i efterhand.. Så jävla lätt att vara efterklok.

Nej, undra om jag ska ta ett glas proviva? Jag mår inte alls lika dåligt som igår, så det borde få stanna i magen. Som för övrigt är helt tom. Ingenting fick jag behålla igår.

Micke och Devin mår bättre utifall ni undrar. Devin har dock fortfarande diarre... men han är pigg och hungrig och glad iallafall! Brorsan är mindre pigg.. han började spy igårkväll. 

Tolv timmar tom mage.

Yes. Snart är det 12 timmar sen jag började spy.. Allt jag har försökt äta eller dricka kommer upp igen.

Just nu sitter jag blixtstilla efter ett glas resorb. Vill inte inte inte spy upp det också! Jag behöver vätska.

Feber har jag också fått, så min kropp pendlar mellan iskall och svettig.

Fy fan vad underbart hörrni!!

Underbart är kort..

...eller vad fan man ska säga.
Imorse var det min tur att springa på dass. Magsjukan är ett faktum. Tur att Micke känner sig bättre idag så att han kan ta Devin..

Jag har inte varit magsjuk sedan barnsben, och hade helt glömt bort hur fantastiskt hemskt det är. Just nu tycker jag ännu mer synd om min lille prins som fortfarande är dålig i magen.

Nu ska jag försöka få i mig lite kräm.

Första magsjukan.

I två dagar och en natt har Devin varit dålig. Det började med en spyfest utav dess like, följt av diarre. Stackars min lilla lilla bebis! Trots sviterna av magsjuka har han ändå varit pigg och relativt glad. Från första kräkan fick han vätskeersättning, och kanske är det därför han är pigg?

När man både kräks och bajsar får man bad-förbud, så det har blivit dusch istället!

Det var verkligen en hit att få duscha istället för att bada! Så detta kommer vi göra om fler gånger - även fast han är frisk.

Devin är fortfarande glad i maten och har fått små omgångar ersättning ofta. Dessutom har han fått blåbärspure och rivna äpplen - allt för att "stoppa" magen lite. Ikväll ville han även äta gröt! Vanlig mat har jag lagt på hyllan just nu.
Läppstift i färgen "blueberriezz" finns stt inhandla på närmsta matbutik! Hett tips till dig Ida ;)

Nu håller jag tummarna för att lillen mår bättre imorgon! Vanligt bajs vill mamma se.

Herregud vad har hänt med denna blogg?! Haha, äkta jävla mammablogg när man skriver om sitt barns bajs. Trogna följare, jag förstår om ni går vidare utav mig efter detta!

RSS 2.0